Buitenmuur Bepleisteren


Wat is bepleistering van een muur?

Bij bepleistering wordt er een laag 'pleister' op de buitenmuur van uw woning aangebracht. Deze pleisterlaag heeft van oorsprong een basis van zand, kalk en water en werd door de oude Egyptenaren al als bouwmaterialen gebruikt. Tegenwoordig bevat pleister vaak ook kunstvezels of siliconen.

Sierbepleistering op de Gevel

Wanneer u bepaalde accenten van uw woning wilt accentueren, kan dit met sierbepleistering. Dit kan bijvoorbeeld door kleuraccenten aan te brengen. Pleister is in tientallen kleuren verkrijgbaar, van natuurlijke kleuren tot felle kleuren. Het voordeel van pleister op basis van siliconen is dat het materiaal met een hogedrukspuit goed schoon te houden is.

Muur bepleisteren als renovatie

Het renoveren van bakstenen buitenmuren is iets anders waar bepleistering geschikt voor is. Sommige bedrijven zijn speciaal gespecialiseerd in deze manier van bepleisteren. Er wordt een een laag aangebracht over een (gedeelte van) uw huis, die nauwelijks te onderscheiden is van echte bakstenen. Een goedkopere en snellere manier om scheuren weg te werken dan het vervangen van uw bakstenenmuur.

Voordelen het Bepleisteren van de Buitenmuur

- Veelzijdig
- Geschikt voor renovatie
- Makkelijk te onderhouden
- In veel kleuren en soorten verkrijgbaar
- LichtgewichtBuitenmuur | Gevel | Bepleisteren | Advies | Informatie | Tips