Dakpannen - Aanbiedingen Prijs Informatie en Advies


Welke dakpan past jouw huis?

Of je nu het dak vervangt of een heel huis bouwt, als je kies voor een pannendak zal te maken krijgen met dakpannen. Maar wat is nu eigenlijk het nut van een dakpan? En hoe kies je nu de dakpannen die bij jouw dak het beste passen?

Welke soorten dakpannen zijn er?

In hoofdzaak zijn er twee soorten dakpannen: de gebakken keramische dakpannen die al vele honderden jaren gebruikt worden en betonnen dakpannen, die ook wel snelleggers worden genoemd. De laatste hebben als voordeel dat ze wat goedkoper zijn. Echter hebben de gebakken pannen meestal de voorkeur omdat ze mooier worden gevonden. Daarnaast zijn beide soorten dakpannen te verkrijgen in verschillende vormen, maten, gewichten en kleuren. Zo bestaat er voor elk dak een passende dakpan.

Hoe kies je de juiste dakpannen?

Als eerste moet je rekening houden met de helling van het dak. Niet alle soorten dakpannen zijn geschikt voor minimale hellingen of steile daken. Ten tweede spelen de vorm en omgeving een grote rol in de keuze. Woont je in een bosrijke omgeving of staat je huis in een schaduwrijke omgeving? Kies dan voor geglazuurde pannen omdat deze algen en mossen op het dak het beste kunnen voorkomen. Kent het dak veel onderbrekingen, dan kun je het beste uit de voeten een klein formaat dakpan. Natuurlijk spelen verder ook de prijs, garantie en kwaliteit en belangrijke rol. De eigen smaak en of de dakpannen passen in de stijl van de woning zijn belangrijke onderdelen van de beslissing. Maar waak ervoor dat deze niet belangrijker worden dan de kwaliteit en functionaliteit van de dakpannen.

Wat kosten dakpannen en wat is de prijs van het leggen van een pannendak?

Zo in het algemeen is het onmogelijk om iets over de prijs te roepen. De afmetingen van het dak, de wensen ten aanzien van de dakpannen en de ligging van het dak zijn bepalend voor de prijs. In ieder gavl moet je minimaal rekening houden met een paar duizen Euro, zeker als je het pannendak laat leggen. Aanbiedingen van dakpannen zijn wel te vinden. Bijvoorbeeld via het internet. Maar wees altijd kritisch en vergelijk de prijzen goed. Het beste kun je meerdere aanbiedingen of offerte aanvragen bij vakkundige dakdekkers. Laat de offerte altijd goed in detail uitwerken zodat je achter af niet voor verrassingen komt te staan.

Voorbeelden van dakpannen


Koramic dakpannen
Deze dakpannen zijn onder andere geschikt voor ronde daken en als gevelbekleding. Met Koramic dakpannen kiest u voor duurzaamheid, uitstraling en functionaliteit.
Meer informatie >

Monier dakpannen
Monier heeft zowel keramische als betonnen dakpannen. De betonpannen zijn geschikt voor ieder huistype. De keramische dakpannen hebben een eigentijds karakter, dat in lijn is met de Nederlandse bouwtraditie.
Meer informatie >

Nelskamp dakpannen
Perfect voor hellende daken zijn de dakpannen van Nelskamp. Ze hebben een breed assortiment met verschillende kleuren, soorten en maten. Voor ieder wat wils!
Meer informatie >
Trefwoorden: Dakpannen | Dakpannen Leggen | Pannendak | Aanbieding | Advies | Tips
________________________________________________________________________________________________