Dakpannen Reinigen en Schoonmaken - Advies Tips Prijs en InformatieDakpannen reinigen en schoonmaken? Advies en tips over het hoe en waarom

Mossen en algen zijn de twee meest voorkomende soorten vervuiling waardoor je dakpannen vies worden. Maar door atmosferische vervuiling kan je pannendak ook behoorlijk aangetast worden. Dit wordt ook wel roetaanslag genoemd en vormt een zwarte gloed over je dakpannen. Deze aanslag is weer een basis waarop mossen en algen makkelijker groeien. Korstmos is, hoewel de naam anders doet vermoeden, geen mos, maar een combinatie van een schimmel en een alg. Vaak is dit soort vervuiling hardnekkig en lastig te verwijderen en kan, als je het lang laat zitten, je pannendak behoorlijk aantasten.

TIP: Een goed schoongemaakt pannendak gaat veel langer mee!

Algen, mos en vervuiling tasten op de lange termijn de beschermlaag van de dakpannen aan. Daarnaast is het zo dat algen en mos ook onder de dakpannen kunnen groeien waardoor deze wat scheef komen te liggen en de kans op inregenen en -sneeuwen groter wordt en er lekkage kan ontstaan. Ook kunnen onregelmatig liggende dakpannen er tijdens een storm sneller afwaaien omdat de wind er eerder vat op krijgt. Met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je dakpannen reinigen en schoonmaken? Informatie en uitleg

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een hogedrukreiniging. De meeste vervuiling en aanslag wordt hiermee goed verwijderd. In een enkel geval is niet het mogelijk dat een dak gereinigd kan worden door middel van een hogedrukreiniging. In dat geval wordt het gereinigd door te borstelen, of door middel van een chemische reiniging, waarbij de vervuiling wordt afgebroken. Aangezien het een klus is die veilig gedaan moet worden, is het verstandig om deze te laten uitvoeren door een vakkundig bedrijf dat over de juiste klimmaterialen beschikt.

Wat kost het om dakpannen goed te laten reinigen en schoonmaken? Prijs informatie

De prijs voor het schoonmaken van dakpannen is uiteraard van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst is de omvang van het dak belangrijk. Des te groter het pannendak des te meer je betaalt. Maar ook de staat van verontreiniging en de bereikbaarheid van het dak spelen een rol bij het bepalen van de prijs. Als uitgangspunt kun je hanteren dat voor het schoonmaken en reinigen van dakpannen de prijzen ergens beginnen bij zo rond de € 300 en dan kunnen oplopen tot zo'n € 1.000.

Dakpannen schoonmaken. Hoe gaat het in zijn werk? Youtube filmpje met uitlegHoe kun je het pannendak beter beschermen tegen de weersinvloeden?

Afhankelijk van de ligging van je huis en de weersinvloeden die je pannendak ondergaat, kan het een advies zijn om de dakpannen van een beschermlaag te laten voorzien. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door het dak te laten impregneren met behulp van dakcoating. Hierdoor wordt je dak waterafstotend, treedt kleurverandering van het pannendak in veel mindere mate op en hecht het vuil minder aan de dakpannen... lees meer over dakcoating >

Gerelateerde Informatie:
> Dakpannen - Informatie Overzicht

________________________________________________________________________________________________

Trefwoorden: Dakpannen | Pannendak Reinigen en Schoonmaken Pannendak | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Kosten | Prijs | Tips
________________________________________________________________________________________________