Duobad - Voordelen Informatie Prijs en Voorbeelden


Wat is een Duobad?

Het antwoord op deze vraag ligt eigenlijk al besloten in het woord duobad. Een duobad is een bad waarvan twee personen tegelijkertijd gebruik kunnen maken. In deze tijd waarin we steeds harder zijn gaan werken en het gezin en ons sociale leven veel van onze energie vergen, zijn we vaak op zoek naar ontspanning in huis. Niet vreemd dat de wellness badkamer in het afgelopen decennium veel aan populariteit heeft gewonnen. Zonder dat je hoeft te reizen naar een sauna, kun je in eigen badkamer heerlijk ontspannen als je de juiste voorzieningen hebt. Hierbij kan een duobad met bubbelbad waarin je heerlijk samen kunt genieten een centrale plek innemen. Aan de rechterzijde van de pagina zie je een aantal voorbeelden van vormen waarin je een duobad kunt kopen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een duobad?

Natuurlijk is het gezamenlijk relaxen en genieten het belangrijkste voordeel van een duobad. Andere voordelen van een duobad zijn dat je ziet dat er bij het ontwerp en de inrichting van moderne duobaden goed is nagedacht over de indeling ervan. Inmiddels kun je ook een duobad kopen dat prima past in de kleine badkamer. Een mooie oplossing die voordeel biedt als je maar weinig ruimte in je badkamer hebt is een duobad in de vorm van een hoekbad.. Een duobad heeft eigenlijk twee belangrijke nadelen. Als je in je badkamer een bad hebt waarin ook gedoucht moet worden dan is een duobad niet echt een goede optie. De meeste duobaden zijn hiervoor niet of minder geschikt. Een tweede nadeel is dat een duobad meer volume heeft dan een gewoon ligbad. Dit betekent dat als je veel gebruik maakt van een duobad, je watergebruik en energieverbruik hoger zal worden dan voorheen. Dit zul je terugzien op je water- en energierekening. Dit wordt uiteraard nog versterkt als je kies voor een duobad met bubbelbad.

Voordelen van een Duobad op een rijte
  • Met een duobad maak je van een badkamer een wellnes ruimte.
  • Je kunt gezellig gezamenlijk baden in een duobad, samen met je partner en ook met kinderen.
  • Een duobad neemt minder ruimte in beslag dan een rond bubbelbad.
Nadelen van een duobad op een rijte
  • Een duobad vergt meer water en energie dan een gewoon ligbad.
  • In een duobad is het vaak lastig om te douchen.
Wat is de prijs van een duobad?

Hoeveel een duobad kost is heel sterk afhankelijk van de eisen die je eraan stelt. Voor een simpele basisvorm van een duobad begint de prijs bij ongeveer € 350. Maar wil je er voorzieningen in hebben als een bubbelbad dan moet je eerder denken aan prijzen vanaf € 1.000 en meer.

Gerelateerde Informatie:
> Baden - Informatie Overzicht
> Badkamer Ideeën en Inspiratie

Trefwoorden: Duobad | Advies | Informatie | Nadelen | Prijs | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________