Fonteintje WC Toilet Aanbiedingen Tips Voorbeelden en Informatie


Wat is een fonteintje wc toilet? Aanbiedingen Informatie en Tips

Fonteintje WC Toilet Aanbiedingen Tips Voorbeelden en Informatie. De omschrijving die in Van Dale te vinden is voor fonteintje is een wasbakje met kraan. Het is een kleine wastafel die vooral gebruikt wordt in de wc of toilet en bedoeld is om de handen in te wassen. Aangezien een toiletruimte over het algemeen vrij klein is, geldt dit ook voor het fonteintje. Om ruimte te winnen zijn veel fonteintjes zo ontworpen dat ze eenvoudig in een hoek geplaatst kunnen worden en heel weinig ruimte in beslag nemen. Er is een grote variëteit aan fonteintjes te koop. Op internet, maar ook in de bouwmarkt en badkamershowrooms kun je heel wat aanbiedingen en informatie vinden. Aan de rechterzijde vind je een aantal voorbeelden.

Van welk materiaal wordt een WC fonteintje meestal gemaakt?

Het meest voorkomende materiaal waarvan een fonteintje is gemaakt, is nog altijd keramiek. Fonteintjes van natuursteen, vaak in de vorm van een kom, worden steeds populairder. Vooral omdat dit materiaal persoonlijker en een wat warmere uitstraling heeft. In een professionele omgeving en bij mensen die van een strakke design vormgeving houden, wordt ook wel roestvrijstaal gebruikt.

Efficiënt ruimtegebruik in het toilet. Fonteintje gecombineerd met een toiletmeubel

Omdat er ook vaak behoefte is aan wat opbergruimte in het toilet, is een fonteintje dat een ingebouwd in een toiletmeubel heeft, een goede oplossing. Zo krijg je onder het fonteintje opbergruimte voor toiletrollen, wc-reiniger en andere zaken die je liever uit het zicht houdt. Voor toiletmeubels geldt dat ze ook vaak verkrijgbaar zijn als hoekmeubel ...toiletmeubel - meer informatie en voorbeelden >

Fonteintje Plaatsen - Instructie Video
Het ophangen, plaatsen en monteren van een fonteintje is geen heel erg ingewikkelde klus. Als je een beetje handig bent, is het prima zelf te doen. Wat het ook gemakkelijk maakt, is dat er meestal alleen maar koud water wordt aangesloten op de fonteinkraan. In bovenstaande video wordt trouwens getoond hoe je een fonteintje zelf kunt ophangen en monteren.

Hoe kun je zelf een fonteintje wc toilet plaatsen en ophangen?

  • Meet eerst goed op hoeveel ruimte je hebt voor een fonteintje. Hou er rekening mee dat je nog goed bij het toilet moet kunnen en je niet stoot aan het het fonteintje.
  • Lees nadat je het fonteintje hebt gekocht, goed de handleiding. Vooral om te weten wat de boorpunten zijn. Sluit het water bij de hoofdkraan.
  • Teken de boorpunten af op de muur. Zorg ervoor dat je een (steen)boor gebruik van de goede maat om schade aan de muur te voorkomen.
  • Als je voordat je de fontein ophangt de fonteinkraan monteert dan is dat vaak wat gemakkelijker. Draai alleen de kraan en de slang nog niet te vast.
  • Bevestig nu het fonteintje aan de muur. Je kunt voor extra stevigheid ook nog bevestigingskit gebruiken.
  • Sluit de watertoevoer en de afvoer aan. En draai de hoofdkraan van het water weer open.
  • Draai het fonteinkraantje open en controleer op lekkage, ook bij de waterafvoer.
Op welke hoogte hang je WC fonteintje op?

De hoogte waarop een fonteintje opgehangen kan worden, luistert niet zo heel nauw. Je maakt er veel minder gebruik van dan van een wastafel in de badkamer. In het algemeen kan gezegd worden dat de bovenkant van het fonteintje zo rond een meter hoogte wordt opgehangen.

Gerelateerde Informatie:
> Toilet en WC - Informatie Overzicht >
> Bidet - Informatie en Voorbeelden >
> Toiletmeubel - Ideeën Informatie en Tips
> Toiletpot Vervangen - Advies Tips en Video >
- Waskom Aanbiedingen en Informatie >

Zoekwoorden: Fonteintje voor Toilet en WC | Aanbiedingen | Advies | Ideeën | Informatie Hoogete en Ophangen | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________