Hangend Toilet - Voorbeelden Informatie Aanbiedingen en VoordelenWat is een hangend toilet?

Bij een hangend toilet, ook wel hangtoilet of wandcloset genoemd, is gemonteerd aan een van de wanden. Meestal staat de toiletpot op de vloer van de WC. Meestal is het waterreservoir weggewerkt achter een voorzetwand. Hier is ook de aansluiting op het riool en de watertoevoer weggewerkt. De voorzetwand beslaat vaak maar een gedeelte van de wand en is zo geconstrueerd dat je goed bij het waterreservoir en de watertoevoer kunt komen als er problemen zijn met het hangend toilet.

Voordelen van een hangtoilet ten opzichte van een gewone toiletpot

Het hangende toilet heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere varianten van toiletpotten. Een belangrijk voordeel heeft met hygiëne in de toilet te maken. De vloer onder het hangtoilet kan beter schoon gehouden worden en er gaat minder snel vuil en viezigheid zitten in de randen. Ook kan de toiletpot zelf gemakkelijker schoongemaakt worden aan de buitenzijde. Een ander voordeel is dat de WC met een hangend toilet groter oogt. Dit effect ontstaat doordat de vloer vrij blijft en er ook geen ruimte wordt ingenomen door een stortbak en de afvoer naar het riool. En om het goed af te maken, zorgt een geïntegreerd bedieningspaneel boven het hangend toilet voor een strak en overzichtelijk geheel. Inmiddels zijn er ook aanbiedingen te vinden van een zelfreinigend wandcloset. Tijdens elke spoelbeurt wordt dan de toiletpot gereinigd.

Hoe kun je een hangend toilet plaatsen en monteren?

vervangen van een gewone toiletpot
Hangtoilet Plaatsen en Monteren - Instructie Video

. Het monteren en aansluiten vergt behoorlijk wat handigheid en vakkundigheid en is niet een klus voor iemand zonder kluservaring. Om je een idee te geven wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen en monteren van een hangtoilet, kun je onderstaande instructie video bekijken. Zo kun je zelf beoordelen of het een klus is waaraan je moet beginnen of dat je die beter kunt laten uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf of een loodgieter.

Het plaatsen van een hangend toilet is een stuk lastiger dan het


Gerelateerde Informatie:
> Toilet en WC - Informatie Overzicht
> Toilet Ontstoppen
> Bidet Informatie en Voorbeelden

Trefwoorden: Hangend Toilet | Hangtoilet | Wandcloset | Aanbiedingen | Informatie | Monteren | Plaatsen | Tips | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________