Hoogte Wastafel Bepalen Advies Informatie Tips en Uitleg


Hoogte Wastafel Bepalen. Hoe kunt je dat het beste doen?

Hoogte wastafel bepalen. Wanneer je een nieuwe wastafel (of wasbak) gaat plaatsen, is het belangrijk na te denken over de hoogte van de wastafel. Ten eerste moet je bedenken op welke hoogte de wastafel gaat komen. De standaardhoogte van een wasmeubel is 80 centimeter, maar in de praktijk blijken de meeste mensen een hoogte van 90 centimeter prettiger te vinden. Dit heeft uiteraard te maken met de lengte van de mens. Hoe langer je bent hoe aangenamer het is als de wastafel wat hoger hangt.

De diepte van de wastafel is afhankelijk van het soort gebruik

Als tweede moet je nadenken over de diepte van de wastafel en het soort dat je wilt hebben. Was je wel eens je haren in de wasbak van de badkamer? Dan heb je een diepere wastafel nodig. Is dit niet het geval, dan kun je met een ondiepere wastafel af. De breedte en lengte van de wastafel zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte en je bereik. Je moet goed bij de kranen kunnen. Als je twee wastafels plaatst in de badkamer, kunnen ze zelfs op verschillende hoogtes gehangen worden. In het toilet wil je vaak een kleine wastafel waarin je goed je handen kunt wassen. Vaak is plaatsing in de hoek dan handig. Ga je voor een vrij geplaatste wasbak? Dan moet je zeker in de badkamer ook rekening houden met de hoogte van het badmeubel, waarop je de waskom plaatst. Kijk dan ook zeker of de hoogte van de wastafel niet te hoog is om comfortabel je handen te wassen of tanden te poetsen.

TIP: Hoogte Wastafel Bepalen: Neem de hoogte die voor jouw het prettigste is!

  • Ga op 50 centimeter afstand van de muur staan waar je de wastafel wilt gaan ophangen.
  • Steek je handen naar voren en een beetje schuin naar beneden.
  • Nu probeer je tervaren wat voor jou de prettigste hoogte is voor de wastafel. Eventueel kun je een krukje als hulpmiddel gebruiken waar je iets op plaats om een prettige hoogte voor de wastafel te vinden
  • Teken de hoogte af op de muur en controleer wat deze is.
  • Je kunt uiteraard ook de hoogte van de oude wastafel goed opmeten als deze goed is.
  • Een ander alternatief is in de badkamer van buren of familie de wastafel uitproberen en daar waar deze het prettigste is opmeten.
  • Denk ook goed na over de hoogte van de wastafelkraan. Als je je haar wilt wassen aan de wastafel heb je een hoge kraan nodig bijvoorbeeld.
TIP: Heb je jonge kinderen, plaats dan een tweede wastafel op een lagere hoogte

Vaak zie je jonge kinderen die niet goed bij de te hoge wastafel kunnen. Daarom kun je overwegen een tweede wastafel op te hangen in de badkamer die je wat lager plaatst en na verloop weer wat hoger ophangt. van tijd

Hoe bepaal je de hoogte van de wastafelkraan?

Denk goed na over de ruimte die je jezelf gunt bij de wastafel. Wil je bijvoorbeeld ook je haar kunnen wassen boven de wasbak? Dan heb je vaak onder een standaard wastafelkraan niet genoeg ruimte. Houdt dus ook zeker rekening met de hoogte tussen de wasbak en de wastafelkraan. Als de kraan te hoog is of te laag, zal het stromend water ook nog eens omhoog gaan spatten wanneer het de wastafel raakt. Dit zorgt voor vervelende watervlekken rondom de wastafel. Bij het aanschaffen van een wastafel is het dan ook belangrijk om een bijpassende wastafelkraan te kiezen. Je kunt hierbij het beste kijken naar de vrije ruimte tussen de kraan en de wastafel.

Wil je nog wat meer idee krijgen over hoe je de hoogte van de badkamerkraan bepaalt? Bekijk dan onderstaande video In de video laat tv-klusman Dennis Mulder zien hoe je de hoogte van de wastafelkraan kunt bepalen.

Hoe kies je de goede wastafelkraan uit? Video met UitlegBijpassende Informatie en Aanbiedingen
- dubbele wastafel >
- fonteintje in het toilet >
- kranen >
- wastafel ontstoppen >
- zelf wastafel plaatsen >

Laatste wijziging: 27 januari 2020.

Zoekwoorden: Hoogte Wastafel Bepalen Advies Informatie Tips Uitleg Video
_________________________________________________________________________________________________