Houten Gevelbekleding


Wat is houten gevelbekleding?

Hout is een van de meest traditionele manieren om uw gevel te bekleden. Wanneer u voor hout als gevelbekleding kiest, is er een scala aan soorten, kleuren en structuren waar u uit kunt kiezen. Veelgebruikte houtsoorten voor gevelbekleding zijn Europees vuren en Western Red Cedar, maar ook andere naaldhoutsoorten en tropisch hardhoutsoorten zijn goed bruikbaar om uw gevel te bekleden.

Vergrijzen van uw houten gevel

Sommige houtsoorten worden niet bewerkt omdat ze door een natuurlijk proces 'vergrijzen'. Omdat een grijze houtskleur niet altijd gewaardeerd wordt kunnen fabrieksbewerkingen het daadwerkelijke vergrijzen verminderen. Het voordeel van vergrijzend hout is dat dit hout niet geschilderd hoeft te worden, het wordt zelfs afgeraden om dit te doen. Als u graag uw houten gevel een kleurtje wilt geven, zult u dus een houtsoort moeten kiezen wat niet vergrijst. Wanneer u milieuvriendelijk hout wilt gebruiken, let dan op het FSC keurmerk of Keurhout-logo. Meer informatie over FSC vindt u bij Milieu Centraal.

Voordelen van houten gevelbekleding

- Onbehandeld, vergrijzend hout is (mits met keurmerk) milieuvriendelijk
- Hout is een relatief goedkope gevelbekleding
- Niet vergrijzend hout kan in iedere kleur geschilderd worden
- Natuurlijke, authentieke uitstraling

Aanbieders Gevelbekleding

Bent u van plan om het een en ander aan uw gevel te doen? Woonwebsite helpt u graag bij uw klus! Bekijk de verschillende aanbieders die u wellicht kunnen helpen bij uw klus!

Houten Gevelbekleding | Houtgevel | Advies | Informatie | Offerte | Prijs