Houten Vloer in de Badkamer Mogelijkheden Nadelen VoordelenHouten Vloer in de Badkamer. Wat zijn de mogelijkheden nadelen en voordelen?

Houten Vloer in de Badkamer Mogelijkheden Nadelen Voordelen. Om maar gelijk een duidelijk antwoord te geven. Het leggen van een echte houten vloer in de badkamer is niet echt een goed idee. Helemaal onmogelijk is het niet. Maar er kleven, kort gezegd, te veel nadelen aan een houten vloer of parket in de badkamer om dit een goede keuze te noemen.

Wat zijn de nadelen van een houten vloer in de badkamer?

Het klimaat in de badkamer is aan grote wisselingen van luchtvochtigheid en warmte onderhevig. Hout is een natuurlijk materiaal dat juist op verschillen in luchtvochtigheid en warmte reageert. Het hout zal sterk uitzetten en krimpen waardoor de kan op scheuren en kieren zeer groot is. En zelfs als de houten vloer goed verlijmd is, kun je bijna niet tegengaan dat er op de een of andere manier vocht tussen de naden van de houten vloer of het parket trekt en hierdoor kan de vloer gaan opbollen of zelfs schimmel gaan vertonen. Een andere nadeel is dat shampoo, badschuim en andere zeep de beschermlaag van de houten vloer of het parket kunnen aantasten. In het douchegedeelte van de badkamer is een houten vloer sowieso onmogelijk. Het vocht tast de vloer te veel aan om dit te kunnen doen. Het laatste nadeel is dat een houten vloer in de badkamer niet of nauwelijks te combineren is met vloerverwarming.
  • Hoge luchtvochtigheid zorgt voor te sterk krimpen en uitzetten van de houten vloer in de badkamer.
  • Het is vrijwel onmogelijk om een houten vloer helemaal waterdicht te maken. De kans op vocht tussen de naden is zeer groot.
  • Zeep, shampoo en badschuim kunnen de bovenste beschermlaag van de houten vloer of het parket aantasten.
  • Een houten vloer in het douchegedeelte van de badkamer is onmogelijk.
  • Een houten vloer in de badkamer combineren met vloerverwarming is vrijwel onmogelijk.
Waar zou een houten vloer in de badkamer wel mogelijk zijn?

Als je over een grote badkamer beschikt met een strik gescheiden nat gedeelte. Met name dat de douche zich in een aparte ruimte bevindt met een goede afzuiging dan zou je kunnen overwegen om hier een houten vloer of parket te gebruiken. Belangrijk is dat de kans op plassen water op de vloer klein moet zijn en dat er sprake is van een goede afzuiging en een niet al te hoge luchtvochtigheid. Je kunt dus zeggen dat een echte houten vloer of parket alleen een goede mogelijkheid is als er sprake is van een zogenaamde open badkamer met een aparte natte cel.

Houtlook vloertegels een uitstekend alternatief voor de houten vloer in de badkamer!

De voorkeur voor een houten vloer in de badkamer komt meestal voort uit de warme en natuurlijke sfeer die hout geeft. En het is daarom zeer goed te begrijpen dat veel mensen graag hout in de badkamer willen gebruiken. Houtlook vloertegels, ook wel keramisch parket genoemd, zijn een uitstekend alternatief. Dit zijn keramische vloertegels die er uitzien als of ze gemaakt zijn van hout maar niet de nadelen van echt hout hebben. Ze zijn dus uitstekend te gebruiken in de badkamer. En de technische ontwikkeling in de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat houtlook vloer nauwelijks meer van een echte houten vloer te onderscheiden is. Zelfs de houtnerf en en structuur kun je gewoon voelen.

Voordelen van houtlook vloertegels in de badkamer

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. Alles nadelen van echt hout gaan niet op voor keramische houtlook vloertegels. Ze zijn niet gevoelig voor de verschillen in luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen. Een vloer van houtlook vloertegels is heel goed waterdicht te maken en uitstekend te combineren met vloerverwarming. Je kunt zelfs de houtlook vloertgels door laten leggen tot in het douchegedeelte van de badkamer waardoor er een geheel ontstaat.

TIP: Bekleed een gedeelte van de muur met houtlook vloertegels

Om een geheel te krijgen tussen de de vloer van de badkamer en de rest kan het heel leuk zijn om een gedeelte van de muur ook te bekleden met keramische houtlook tegels. De afbeelding op deze pagina laat goed zie hoe dat eruit kan zien en welk mooi effect dit geeft.

Bijpassende Informatie en Advies
- Hout in de Badkamer Advies en Tips >

Zoekwoorden: Houten Vloer in de Badkamer Mogelijkheden Nadelen Voordelen
________________________________________________________________________________________________