Inloopbad - Advies Informatie en Voordelen
Wat is een inloopbad of instapbad?

Het belangrijkste verschil tussen een inloopbad en een gewoon ligbad is de eenvoudige en lage instap. Een deurtje in het instapbad zorgt hiervoor. In de meeste gevallen gaan de deurtjes naar binnen open. Dit zorgt ervoor dat - als het bad volloopt - de deur door de waterdruk extra goed gesloten wordt. Een goede rubberen rand zorgt ervoor dat het water niet door het deurtje kan lekken. Een inloopbad of instapbad wordt ook wel seniorenbad genoemd.

Wat zijn de voordelen van een inloopbad?

Door de vele beschikbare modellen kan iedereen voordeel hebben van een inloopbad. Vooral voor mensen die moeite hebben met een hoge instap, is een inloopbad een zeer goed alternatief. Belangrijk is wel dat een inloopbad snel leegloopt nadat een bad genomen is, zodat je niet afkoelt. Je kunt immers het bad pas uitstappen nadat deze helemaal is leeggelopen. Bij baden met een goed functionerende afvoer moet dit binnen een minuut kunnen. Het is dus belangrijk om hiervoor te zorgen als je een inloopbad laat plaatsen.

Waar kun je een inloopbad of instapbad kopen?

Er is een aantal gespecialiseerde bedrijven dat zich alleen maar toelegt op de verkoop en plaatsing van aangepast sanitair. Deze bedrijven hebben meestal een showroom waar je de voordelen van een inloopbad en ander aangepast sanitair kunt ervaren. Naast deze gespecialiseerde bedrijven zijn er ook 'gewone' sanitair showrooms die inloopbaden leveren en plaatsen. En als laatste mogelijkheid is er uiteraard het internet. Hier zijn goede aanbiedingen te vinden in een aantal webshops. Wel is het van belang dat je van tevoren precies weet wat voor inloopbad je wilt hebben.

Hoe wordt een inloopbad geplaatst?

Een nieuw inloopbad is niet zomaar geplaatst. Bij het plaatsen van een gewoon bad is zorgvuldigheid en vakkundigheid al geen overbodige luxe. Dit geldt zeker voor het plaatsen van een inloopbad of instapbad. Alleen als je zelf veel ervaring hebt in dit soort werk, kun je er zelf mee aan de slag. Is dit niet het geval dan is het aan te raden om een gespecialiseerd vakbedrijf in de arm te nemen.


Gerelateerde Informatie:
> Langer Thuis Wonen - Tips en Informatie
> Infloopdouche Plaatsen - Informatie
> Badbeugels en Badsteunen - Advies en Informatie
> Badlift - Advies en Informatie

Trefwoorden: Inloopbad | Instapbad | Seniorenbad | Advies | Informatie | Plaatsen | Tips | Voordelen
________________________________________________________________________________________________