Kies voor de mat zwarte badkamertrend en ga voor een industriële badkamerstijl
Er bestaat een misvatting over de industriële stijl dat het een ruimte een zware, donkere, onafgewerkte look kan geven. De waarheid is echter dat een goed ontworpen uitstraling een chique uitstraling heeft. Deze badkamers zijn modern en verfijnd, en met hun unieke kenmerken en compositie wekken ze veel visuele belangstelling.

Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen hoe je een kamer naar deze trend kunt modelleren - daarom hebben we deze blog opgesteld. Lees verder om meer te weten te komen over de kenmerken en voordelen van een badkamer in industriële stijl.

Kenmerken van industriële badkamer ontwerpen

Als je op zoek bent naar industriële badkamer ideeën, ligt de focus vaak op het creëren van een stedelijk gevoel. Deze trend kenmerkt zich door strakke lijnen en scherpe contrasten. Bij het samenstellen van een industriële badkamer, zijn hier enkele van de items die in het thema kunnen worden opgenomen:

Gebruik de kleur zwart
Deze kan worden verwerkt in tegels, houtwerk en badkamer accessoires. Je kan zelfs unieke industriële badkamer producten zoals mat zwarte douches om een ​​scherp contrast te helpen creëren.

Maak van geborsteld metaal de ster van de show
Roestvrijstaal is een populaire keuze voor frames en andere armaturen om de ruimte die klassieke industriële uitstraling te geven. Ook kan je kiezen voor messing met een geborsteld metallic kleur zoals brons, gunmetal of goud. Dit past zeer goed bij een industriële badkamerstijl.

Tegelwerk
Het hoeft ook niet de traditionele rechthoekige tegel te zijn. Je kunt ook stukken kiezen die dezelfde afwerking hebben als een metrotegel, maar visueel interessant maken met zeshoekige of andere patronen.

Ga voor rustiek
Ruwe betonnen muren, zichtbare bakstenen en originele houten vloeren geven badkamers een stedelijke uitstraling.

Industriële badkamers leggen typisch een sterke nadruk op geometrie. Concentreer je op de ruimte veel strakke, vierkante lijnen te geven, maar aarzel niet om scherpe hoeken te verzachten met een gebogen kuip of ronde elementen zoals kranen etc.


De voordelen van een badkamer in industriële stijl

Deze specifieke stijl heeft een aantal verrassende voordelen die verder gaan dan een verfijnde look:

- Minder schoonmaken nodig
De afwerkingen in deze badkamers zijn vaak mat of verouderd, wat betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het polijsten van strepen uit hoogglans producten.

- Banadrukt het karakter van jouw huis
Door bestaande architecturale elementen zoals origineel sanitair of zichtbare stenen te accentueren, kan je met trots de unieke charmes van jouw huis laten zien.

- Lage kosten
Een industriële badkamerrenovatie kan kostenbesparend zijn. Misschien hoef je geen geld uit te geven aan nieuwe vloeren als de originele vloeren kunnen worden gebruikt. Misschien kan je besparen door ervoor te kiezen om baksteen en cement bloot te laten in plaats van het te bedekken met gipsplaat.

Industriële badkamers zijn erg leuk om te ontwerpen, vooral omdat ze je de kans geven om te werken met details die uniek zijn voor je huis. Als je klaar bent om te gaan winkelen voor moderne industriële badkamer producten, vind je alles wat je nodig hebt bij Badkamerplanet.nl. Bekijk onze producten voor ideeën of neem contact met ons op als je vragen hebt.

Bijpassende tips en informatie
- Badkamer ideeën

________________________________________________________________________________________________