Kleine Badkamer Inrichten Advies Tips en Voorbeelden

Hoe kun je een kleine badkamer goed inrichten?

,Kleine Badkamer Inrichten Advies Tips en Voorbeelden. Als je een kleine badkamer inricht op een zo effectief mogelijke manier, dan lijkt de badkamer al snel groter. Een kleine badkamer betekent niet per definitie dat je er geen luxueuze plek van kunt maken. Slim inrichten en opruimen kan al het verschil maken! Op deze pagina zijn advies, ideeën, informatie, tips en voorbeelden verzameld die je helpen om een kleine badkamer zo goed mogelijk in te richten.

In een kleine badkamer vergroten transparante douchewanden het gevoel van ruimte

Als je douchewanden gebruik die goed transparant zijn, dan vergoot je duidelijk het gevoel van ruimte. Combineer je deze met een gedeelte dat open is, bijvoorbeeld tegenover een spiegel, dan oogt je badkamer groter dan deze in werkelijkheid is.

TIP: Gebruik veel spiegels in de kleine badkamer om een ruimtelijk effect te maken

De meest eenvoudige tip om een kleine badkamer in te richten en groter te laten lijken, is het plaatsen spiegels over een gehele wand. Door spiegels lijkt de kamer optisch groter én wordt het licht weerkaatst. Hierdoor lijkt de kleine badkamer veel groter dan deze in werkelijkheid is. Kies je voor een spiegel met licht, dan sla je 2 vliegen in 1 klap: een spiegel + extra licht = een optisch veel grotere badkamer!

Hou rekening met goede ventilatie bij het kleine badkamer inrichten

Zeker in een kleine badkamer is de kans op schimmelvorming groot als de ventilatie niet optimaal is. Daarbij komt nog dat als de spiegels en douchewanden beslaan, de badkamer nog veel kleine voelt dan deze in werkelijkheid is. Goede ventilatie kan dit gevoel goed voorkomen.

ADVIES: Gebruik zoveel mogelijk de hoeken van de badkamer

Als het enigszins kan, maak dan zo optimaal mogelijk gebruik van de hoeken van de kleine badkamer. Kies een douche in de hoek of een hoekbad, En zelfs de wastafel en toilet kunnen een plek krijgen in de hoek van de badkamer. Op die manier creëer je in het midden relatief veel ruimte en ontstaat een minder benauwd gevoel in de badkamer.

De badkamerkast als ruimtewinner in de kleine badkamer

Een badkamerkast kan de ruimtewinner in de kleine badkamer zijn. Zeker als je een wat onhandige hoek in je badkamer vult met een smalle hoge badkamerkast, krijg je maximale opbergruimte in een onbenutte hoek. Een halfhoge kast waar je overheen kunt kijken, zorgt er optisch ook voor dat de badkamer meer ruimte lijkt te hebben dan er eigenlijk is. Dit komt mede doordat je op deze manier zoveel mogelijk licht in de badkamer toelaat. Heb je een smalle badkamer? Kies dan altijd voor ondiepe kasten die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen...voorbeelden en aanbiedingen van badkamermeubels >

Wat zijn nog meer tips en adviezen die je helpen een kleine badkamer goed in te richten?

Bij het inrichten van de kleine badkamer, is het belangrijk dat je goede keuzes maakt. Als de ruimte het niet toestaat om een douche en een bad te plaatsen, leg je hier dan bij neer en probeer een kleine badkamer te creëren waar je nog lang van kunt genieten.
  • Vermijd rommel of veel accessoires in een kleine badkamer: dit maakt het kleiner.
  • Licht schept ruimte: gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren die het daglicht reflecteren.
  • Dichte wanden maken een kleine badkamer benauwd. Kies dus bijvoorbeeld voor een glazen douchewand.
  • Combineer bij het inrichten functies met elkaar, zoals een wastafel en opbergkast in één.
  • Zwevende badmeubelen maken een kleine badkamer ruimtelijker omdat de ruimte onder de meubelen vrij blijft.
  • Grote spiegels laten een kleine badkamer optisch groter lijken als ze op een plek staan waar het daglicht goed wordt gereflecteerd.
  • Overweeg een hoekbad waardoor er meer ruimte overblijft voor andere zaken.
Durf creatief te zijn en oplossingen te kiezen die je niet altijd ziet in de badkamer

Een kleine badkamer vraagt om wat creativiteit zodat je er alles in kwijt kunt en toch nog de ruimte hebt. Zo kun je ook in een kleine badkamer gaan voor ultieme hygiëne. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een douche wc te plaatsen. Deze wc neemt weinig ruimte in en zorgt voor ultieme hygiëne. Als je een bad wilt hebben in de kleine badkamer, kun je misschien beter kiezen voor een zitbad of een hoekbad die wat minder ruimte innemen dan een traditioneel ligbad.

Maak de badkamer op een andere plaats in huis

Bieden de meeste oplossingen geen soelaas, dan kun je nog overwegen om een badkamer te maken in een andere kamer of ruimte. Een badkamer op zolderis geen gekke gedachte als je over een zolder beschikt waarvoor je nog geen echt goede bestemming hebt. Maar je kunt ook denken aan andere oplossingen voor een badkamer in een andere ruimte >

Meer Informatie over Badkamers en Sanitair
- Luxe Badkamer »
- Design Badkamer »
- Hout in de Badkamer »

Reactie of Vraag over het Inrichten van een Kleine badkamer

Heb je een vraag over het kleine badkamer inrichten. Via onderstaand formuliertje kun je stellen. We proberen de vraag zo goed mogelijk zelf te beantwoorden of we zorgen ervoor dat de vraag terecht komt bij een specialist op gebied waarover je de vraag hebt gesteld.

De vraag wordt trouwens niet op de website geplaatst en is onzichtbaar voor andere bezoekers.
Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Reactie of Vraag
* = verplicht veld


Trefwoorden: Kleine Badkamer Inrichten Advies Tips en Voorbeelden

________________________________________________________________________________________________