Maak kennis met de Japanse tuin
Japan is een zeer kleurrijk en bijzonder land. Vandaar dat veel mensen het ook fantastisch vinden om door Japan te reizen. Als je foto’s bekijkt van Japan of hier ooit zelf bent geweest, dan valt het zeker op dat hier hele andere plantensoorten groeien dan in ons land. Toch zijn er veel planten die in Japan groeien, maar ook prima in Nederland of België gedijen. De Japanse hulst en de bamboeplant zijn hier uitstekende voorbeelden van. Ben jij onder de indruk geraakt van de Japanse tuinen? Dan kun je ervoor kiezen om ook zelf een Japanse tuin te creëren. Ben je benieuwd naar hoe je een Japanse tuin kunt creëren in Nederland of België? Lees dan verder!

Een Japanse hulst kopen

Wil je een Japanse tuin creëren? Dan is een Japanse hulst kopen geen slecht idee! De Japanse hulst heeft een mooie heldergroene kleur. De Japanse hulst is bovendien een goed alternatief voor de buxusplant. Men kiest steeds vaker voor alternatieven voor de buxus, omdat deze plant vaak aangevreten wordt door de buxusmot. De Japanse hulst is dus niet alleen ideaal als je een Japanse tuin wilt creëren, maar ook als je naar een alternatief zoekt voor de buxus.

Bamboe kopen is nog een uitstekend idee!

Wil je een haag creëren of ben je gewoon een liefhebber van bamboe? Dan kun je ook bamboe kopen! Bamboe is een plant met een unieke uitstraling. Vooral de stam van de bamboeplant is erg indrukwekkend. Belangrijk is wel om de bamboeplant op de juiste plek te plaatsen. Sommige bamboeplanten kunnen namelijk hardnekkig zijn.

Met een exotische boom maak je het helemaal af

Wil je de Japanse tuin helemaal afmaken, dan kun je ook nog een exotische boom in je tuin plaatsen. Bij voorkeur kies je dan uiteraard ook voor een boom uit Japan. In Japan groeien een aantal zeer kleurrijke bomen. De Japanse esdoorn kan bijvoorbeeld prachtig roze bladeren hebben. Het is zeker geen slecht idee om je eens in de verschillende exotische bomen te verdiepen. Je hebt echt tal van verschillende mogelijkheden. Kies je voor een kleurrijke boom, dan maak je de tuin helemaal af.

Waarom kiezen voor een Japanse tuin?

Een Japanse tuin is kleurrijk en vredig. Je komt heerlijk tot rust in je tuin als je jouw tuin in de Japanse stijl hebt ingericht. Met behulp van bovenstaande tips kom je al een heel eind. Je kunt de tuin verder naar eigen smaak inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld ook een vijver met koikarpers toevoegen.

________________________________________________________________________________________________