Natuursteen Gevel


Gevel bekleden met natuursteen

Over de gehele wereld wordt natuursteen gewonnen, waarbij elk gebied zijn eigen soort geniet. Om van blokken natuursteen gevelplaten te maken worden deze bewerkt, waardoor kartels of slagen in het materiaal ontstaan. Omdat de meeste mensen een glad oppervlakte prefereren, wordt het oppervlakte meestal gepolijst. Natuurlijk is het ook mogelijk om ruwe varianten te verkrijgen.

Soorten natuursteen voor de gevel

Natuursteen is er in velen soorten, die allemaal hun eigen kenmerken, kwaliteiten en prijzen hebben. Hieronder vindt u een aantal soorten:

- Kalksteen
- Marmer
- Leisteen
- Kwartsiet
- Graniet
- Basalt
- Zandsteen

Niet alle soorten zijn echter geschikt voor het gure Nederlandse klimaat. Vooral graniet en granietachtige natuursteen wordt in ons land vaak gebruikt door zijn vorst- en weersbestendigheid.

Voordelen van een natuursteengevel

Wanneer u uw huis een stijlvolle, unieke uitstraling wilt geven is natuursteen een goede optie. Er bestaan goedkopere manieren van gevelbekleding, maar natuursteen een aantal unieke voordelen:

- Mits goed bewerkt is het een duurzaam product
- Elke soort heeft een eigen karakter: er is voor ieder wat wils
- Het wordt 'mooi oud'

Aanbieders Gevel

Bent u van plan om het een en ander aan uw gevel te doen? Woonwebsite helpt u graag bij uw klus! Bekijk de verschillende aanbieders die u wellicht kunnen helpen bij uw klus!

Gevel van Natuursteen | Natuursteengevel | Advies | Informatie | Tips