Ook om deze redenen is raamdecoratie belangrijk
Als je op een doordeweekse dag rustig een wandeling door de buurt maakt, dan vallen je waarschijnlijk meerdere dingen direct op aan de woningen die je passeert. Je let in de eerste plaats op de tuin van mensen en de spullen die ze in de tuin hebben liggen. Je kijkt ongetwijfeld ook naar de gevel, de auto en de architectuur van het huis. En als laatste, of misschien als eerste, let je waarschijnlijk op de raamdecoratie.

Dit hangt bijna overal in huis en heeft een belangrijke functie die al in het woord verscholen zit: namelijk een decoratieve functie. Natuurlijk is raamdecoratie om die reden te gebruiken. Raamdecoratie is echter ook om andere redenen belangrijk. Redenen waar je misschien niet direct aan denkt.

Temperatuurregulatie dankzij raamdecoratie

Als je veel ramen in je woning hebt, dan ben je daar om meerdere redenen blij mee. Aan de ene kant draagt dit bij aan de esthetiek van je woning en gelijktijdig geniet je dan vaak van een mooi uitzicht. Je bewondert dagelijks bijvoorbeeld de prachtige natuur, of je kunt mensen bekijken vanuit het raam.

Maar ramen hebben ook een effect op de temperatuur in je woning. Met goede raamdecoratie kun je de temperatuur gemakkelijk reguleren. Heb je bijvoorbeeld even geen zin in warme zonnestralen? Dan weer je de zonnestralen met je raamdecoratie, zodat het in de zomer lekker koel blijft. In de winter heeft raamdecoratie dan weer een isolerende werking.

Raamdecoratie en inbraakpreventie

Het is een feit dat de hoeveelheid inbraken in Nederland jaarlijks daalt. Overigens mede door de opkomst van cybercriminaliteit, wat dan weer andere problemen met zich meebrengt. Toch blijkt uit cijfers van het CBS dat er nog vele tientallen keren per dag wordt ingebroken en veel mensen krijgen daar de schrik van. Ook wel logisch te noemen, want een inbraak wordt gezien als een high impact crime.

Dit zijn misdaden die een grote impact hebben. In de eerste plaats op de slachtoffers, want die voelen zich na een inbraak voor een lange tijd minder veilig in hun woning. Slachtofferhulp na een inbraak is dan ook vaak nodig. Tegelijkertijd heeft het een impact op de buurt. Als er bij je buren is ingebroken, dan voel je jezelf ook minder veilig.

Je woning beveiligen tegen inbraak zorgt voor meer veiligheid en raamdecoratie kan daarbij helpen. Maar hoe helpt raamdecoratie dan tegen inbraak? Dat is gelukkig vrij eenvoudig uit te leggen. Inbrekers kunnen door de raamdecoratie niet naar binnen kijken. Ze kunnen dus niet zien wat er te halen valt en ook niet wie er thuis is. Op heterdaad gepakt worden wil elke inbreker voorkomen, want er staan hoge straffen op. Dus ze slaan je huis dan liever over.

Bijpassende informatie en advies
- Zonwering en raamdecoratie

________________________________________________________________________________________________