Populaire soorten zonwering op een rijtje
Zodra de zomer dichterbij komt, wordt het belang van goede zonwering steeds duidelijker. Goede zonwering biedt niet alleen bescherming tegen felle zonnestralen, maar kan ook helpen om de temperatuur in huis te reguleren en de privacy te vergroten. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder worden 4 populaire soorten zonwering besproken om de keuze wat gemakkelijker te maken.

1. Terrasschermen

Terrasschermen staan ook wel bekend als knikarmschermen. Ze zijn een populaire keuze voor wie schaduw wilt creëren op het terras. De schermen hebben een uitschuifbaar doek dat wordt ondersteund door een stevige armconstructie. Voor optimaal gebruiksgemak is er een elektrisch bedienbare variant verkrijgbaar. Deze kun je bijvoorbeeld bestellen via de website van Degalux. Een groot voordeel van een terrasscherm is dat het veel schaduw biedt zonder dat hier staanders voor nodig zijn, zoals bij een parasol of terrasoverkapping wel het geval is. Je kunt er gemakkelijk onderdoor lopen en het neemt weinig ruimte in beslag.

2. Uitvalschermen

Uitvalschermen hebben een doek dat vrij recht naar beneden uitvalt. Er is weinig ruimte tussen het raam en het zonwerende doek, waardoor het zonlicht goed tegen wordt gehouden. Een mogelijk nadeel is dat je niet meer onder de zonwering door kunt lopen. Het is daarom geen handige toevoeging aan je terras, maar wel een goede aankoop voor plekken waar je niet buiten kunt zitten.

3. Screens

Screens zijn een moderne vorm van zonwering die steeds populairder wordt. De verticale schermen worden aan de buitenkant van de ramen gemonteerd. Het doek is zonwerend, maar niet verduisterd. Dat betekent dat je van binnenuit nog steeds naar buiten kunt kijken, maar dat de zonnestralen wel goed tegen worden gehouden. Het helpt in de zomer om de binnentemperatuur langer koel te houden. Hierdoor hoeft de airconditioning minder hard te werken en bespaar je energie.

4. Rolluiken

Rolluiken zijn een veelzijdige vorm van zonwering. Het werkt niet alleen zonwerend, maar biedt ook bescherming tegen inbraak, geluidsoverlast en kou. Deze schermen worden net als screens aan de buitenzijde tegen het raam gemonteerd. Het verschil is dat rolluiken wel volledig verduisteren als ze dicht zitten en dat het materiaal een stuk steviger is.

Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te overwegen en kies een type zonwering dat perfect past bij jouw woning. Houd rekening met je persoonlijke stijl, budget en behoeften. Bij twijfel kun je altijd hulp inschakelen van een zonwering specialist.

Bijpassende informatie en advies
- Zonwering en raamdecoratie

________________________________________________________________________________________________