Rietgevel


Gevelbekleding van riet

Een dak van riet geeft een woning een landelijke en warme uitstraling en is dan ook erg populair. Wat ook goed mogelijk is, maar veel minder gedaan wordt, is het verticaal plaatsen van riet. Riet steekt uw woning in een authentiek, doch origineel jasje.

Het verticaal plaatsen van riet

Riet kan op verschillende manieren verticaal geplaatst worden. Een bekende vorm van verticale gevelbekleding is als uitloop van een rieten dak. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde 'Hollandse molen' waarbij het riep na de kap vrijwel verticaal naar beneden loopt. Als u van uw woning echt iets aparts wilt maken, kunt u ervoor kiezen alleen de gevel met riet te bekleden.

Riet is een duurzaam materiaal, mits het op de juiste manier geplaatst en behandeld is. Als u erover denkt om de gevel van uw woning met riet te bekleden, moet u er wel rekening mee houden dat de kosten hoger liggen dan bij een rieten kap. Dit komt omdat er per vierkante meter meer riet moet worden geplaatst dan bij dakbedekking.

Aanbieders Gevel

Bent u van plan om het een en ander aan uw gevel te doen? Woonwebsite helpt u graag bij uw klus! Bekijk de verschillende aanbieders die u wellicht kunnen helpen bij uw klus!

Rietgevel | Rieten Gevelbekleding | Advies | Informatie | Tips