Tips voor het verbouwen van je badkamer
Onze badkamer, toch een plek waar we zonder dat we het vaak door hebben toch dagelijks de nodige tijd doorbrengen. Niet alleen prettig om dus de praktische zaken te kunnen doen, maar een beetje extra comfort is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Omdat het vaak iedere 15 tot 20 jaar tijd is voor een nieuwe badkamer of een flinke renovatie, kunnen we het ons heel goed voorstellen dat het een flinke klus kan zijn. Logisch, want het renoveren of verbouwen van je badkamer is immers niet iets wat je wekelijks doet. Om ervoor te zorgen dat jij je badkamer kunt verbouwen, hebben we een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Breng je wensen in kaart

Het kan heel goed zijn, dat je een huis hebt gekocht en de badkamer niet helemaal naar wens is. Dan weet je in ieder geval al wel wat je absoluut niet wilt. Daarnaast is het dus zaak dat je ook in kaart brengt wat je absoluut wel wilt. Een badkamer is immers niet iets wat je zo even doet en gaan er ook flinke kosten mee gemoeid. Wel zo verstandig om hier dus even goed over na te denken. Maak dus voor jezelf een lijstje met zaken die voor jou van belang zijn waaraan je badkamer moet voldoen. Dit geldt niet alleen voor de praktische zaken zoals bijvoorbeeld twee afzonderlijke badmeubels met spiegels zodat je tegelijkertijd je tanden kunt poetsen, maar ook voor welke kleur je graag op de muren wilt hebben.

Bepaal wat je wil uitgeven

Je kunt de mooiste plannen hebben, maar het moet natuurlijk ook allemaal worden betaald. Het is dus verstandig dat je vooraf in kaart brengt wat je kunt, maar ook wilt uitgeven. Het kan namelijk heel goed zijn dat je een verbouwing van je badkamer wilt bekostigen vanuit een bouwdepot, die je wellicht ook nodig hebt voor de keuken of andere delen van het huis. Je zit er dan niet op te wachten dat er een te groot deel naar je badkamer gaat, waardoor er niet meer voldoende overblijft voor de rest van het huis. Maak dus van te voren een grove inschatting van je wensen en bekijk welke kosten hiermee gemoeid gaan. Mocht achteraf blijken dat bepaalde zaken duurder uitvallen, dan kun je altijd nog van gedachten veranderen.

Kies voor een praktische indeling

Het indelen van je nieuwe badkamer is natuurlijk van grote invloed op de uiteindelijke look en feel van het geheel. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer je op het toilet zit, je strak met je knieen tegen je douchecabine aanzit. Zorg er dus voor dat je allereerst bepaald welke elementen je allemaal in je badkamer wilt hebben, zodat je vervolgens kunt bepalen op welke plekken deze het meest praktisch staan. Houd daarbij ook rekening met de eventuele leidingen, zodat deze niet helemaal hoeven te worden omgelegd. Dit kan namelijk zorgen voor een flinke meerprijs, waardoor je wellicht net die ene mooie kraan aan je voorbij moet laten gaan.

Bijpassende tips en informatie
- Badkamer ideeën

________________________________________________________________________________________________