Troffelvloer Badkamer Prijs Voordelen Mogelijkheden en InformatieTroffelvloer Badkamer. Wat zijn de mogelijkheden en prijs?

Troffelvloer badkamer prijs voordelen mogelijkheden en informatie. Een troffelvloer is een sterke vloer die krasbestendig is en zee vloeistofdicht is. Van oorsprong werden troffelvloeren vooral gebruikt in de badkamers, toiletten en keukens van ziekenhuizen, hotels en andere horecagelegenheden en natuurlijk in bedrijfsruimtes. Maar omdat de voordelen van de troffelvloer ook gelden voor woningen, worden ze langzamerhand ook steedas vaker gelegd in woningen.

Wat is een troffelvloer en hoe wordt een troffelvloer gemaakt?

Een troffelvloer is gemaakt van fijngemalen grind- of kwartskorrels die worden samengehouden door epoxy kunsthars. De epoxy is in eerste instantie vloeibaar maar wordt tijdens het drogen zeer hard en zorgt ervoor dat de grind- en kwartskorrels waaruit de troffelvloer bestaat goed bij elkaar gehouden wordt. Op deze laag worden beschermlagen aangebracht. Hierdoor ontstaat een harde, waterdichte en krasbestendige vloer. En dit biedt grote voordelen voor bijvoorbeeld de badkamer.. Dit soort vloer wordt trouwens ook wel mortelvloer genoemd

Troffelvloer Badkamer Voordelen en Nadelen

Een troffelvloer in de badkamer heeft een behoorlijk aantal voordelen en een paar nadelen. Hieronder worden de troffelvloer voordelen en nadelen uitgelegd.


Voordeel: Zeer glad, waterdicht en slijtvast
Een troffelvloer is zeer glad en waterdicht. Indien op een professionele en goede wijze gelegd maken deze kwaliteiten de vloer zeer geschikt voor de badkamer. De kans op lekkage is nauwelijks aanwezig. Ook is de vloer uitermate slijtvast en omdat het een harde vloer betreft is de kans op krassen en beschadigingen klein.

Voordelen: Een troffelvloer is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken
Een goed gelegde troffelvloer is naadloos en zeer vlak. Hierdoor is deze zeer goed en gemakkelijk schoon te maken. Ook is de kans dat zich schimmels en vuil gaan hechten veel kleiner dan bij een tegelvloer. Een ander voordeel is dat dit type vloer zeer goed bestand is tegen chemicaliën en zuren.

Voordelen: Een troffelvloer in de badkamer is slipvast en geluiddempend
Andere voordelen van een troffelvloer in de badkamer is dat deze slipvast is, wat de kans op uitglijden verkleint en daarnaast heeft een troffelvloer met goede ondervloer een geluiddempend effect waardoor de onderburen minder overlast van geluid zullen hebben.

Voordeel: Een troffelvloer is goed te combineren met vloerverwarming
Vloerverwarming in de badkamer is zeer comfortabel en prettig. Een van de voordelen van een troffelvloer is dat deze zeer goed te combineren is met vloerverwarming.

Voordeel of nadeel. Een vloer met een industriële look
Smaken verschillen uiteraard. Maar een troffelvloer heeft een moderne industriële look. En dit is een eigenschap die niet iedereen even mooi zal vinden. Mensen die houden van een modern, strak interieur dat vooral ook praktisch en hygiënisch is zullen dit als een voordeel ervaren. Gaat jouw smaak meer naar een wat klassiek interieur dan kan de moderne industriële uitstraling van een troffelvloer wellicht als een nadeel ervaren worden.

Nadelen. Het leggen van een troffelvloer duurt een paar dagen
Het leggen van een troffelvloer is een proces dat zorgvuldig in een aantal stappen gedaan moet worden. En dat geldt uiteraard ook voor de badkamer. In het totaal neemt het goed leggen van een troffelvloer in de badkamer zo'n vier tot maximaal vijf dagen in beslag.

Wat kost het leggen van een troffelvloer in de badkamer? Troffelvloer Badkamer Prijs.

Natuurlijk is het zo dat elke situatie en elke badkamer anders is. Dit maakt ook dat de prijs voor het leggen van een troffelvloer kan verschillen. Maar zo in het algemeen kun je stellen dat de prijs voor het leggen van een troffelvloer ongeveer 50 tot 60 per vierkante meter bedraagt. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze prijs wat hoger kan zijn als je alleen in de badkamer een troffelvloer wil omdat dit meestal maar een beperkt aantal vierkante meters betreft. Als het gaat om een groter vloeroppervlak gaat de prijs per vierkante meter over het algemeen omlaag. Om een goed beeld te krijgen van de prijs kun je het beste een aantal goede en gedetailleerde offertes aanvragen. Via onderstaande link kun je meerdere offertes voor een troffelvloer aanvragen.
Prijs opgave aanvragen via: Troffelvloer.org

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen

- Badkamer Ideeën Inspiratie Tips
Zoekwoorden: Troffelvloer Badkamer Prijs Voordelen Mogelijkheden en Informatie
________________________________________________________________________________________________