Urinoir Ophangen en Plaatsen - Advies Prijs Tips en Voordelen


Wat zijn de voordelen van een urinoir in huis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een urinoir aan te schaffen om op te hangen in de woning. Dat gebeurt vooral omdat een urinoir erg hygiënisch is. Geen mannen die over de rand van de toiletpot plassen. Of nog erger: op de wc-bril. Andere voordelen zijn onder meer dat een urinoir weinig ruimte in beslag neemt en bij een spoelbeurt aanzienlijk minder water verbruikt dan een gewoon toilet. Je kunt trouwens ook kiezen voor een hoekurinoir. Deze neemt nog minder ruimte in beslag. Zelfs voor kinderen zijn er tegenwoordig speciale jongensurinoirs te koop. Vaak in een vrolijk en speels model.

TIP: Een urinoir verbruikt veel minder water dan een gewoon toilet

Een regulier toilet verbruikt al snel zes liter water bij een spoelbeurt, terwijl een urinoir slechts twee liter nodig heeft. Er bestaan tegenwoordig zelfs urinoirs die helemaal geen water gebruiken bij een spoelbeurt. Deze zijn goed voor het milieu en zo kun je een redelijk bedrag op waterrekening besparen.

Wat is de prijs van een urinoir?

Een standaard urinoir kun je al kopen voor zo'n € 150. Deze prijs is echter wel zonder aansluitmateriaal en leidingwerk. Maar uiteraard zijn er ook veel duurdere designurinoirs te koop. Op internet kun je heel wat voorbeelden en aanbiedingen vinden.

TIP: Ga op zoek naar een oud, misschien wel antiek, urinoir

Je hebt tegenwoordig bedrijven die handelen in oude bouwmaterialen. Of zoek naar een oud of antiek urinoir op internet. Op die manier brengt je een nog meer bijzondere sfeer in het toilet. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat ze soms wat lastiger aan te sluiten zijn op waterleiding en afvoer.

Hoe kun je zelf een urinoir ophangen en plaatsen

Hoe je precies een urinoir aansluit, hangt een beetje af van het type dat je koopt. In ieder geval wordt een urinoir rechtstreeks op de waterleiding aangesloten omdat er geen sprake is van een stortbak. De afvoer zit onder het urinoir en wordt meestal aangesloten op het riool via een sifon. Als je een urinoir koopt, kun je in de handleiding lezen wat er moet gebeuren. Realiseer je wel dat je vaak zowel de waterleiding als de afvoer moet doortrekken. Dus het is een klus die wel enige vakkundigheid vereist. Op Youtube heeft de redactie een oud filmpje gevonden waarin wordt uitgelegd hoe je een urinoir plaatst. Helaas is het wel een Engelstalige video.

ADVIES: Plaats een matje in het urinoir

Het is goed om in het urinoir een matje te plaatsen. Om twee redenen. Allereerst helpt het tegen spetteren. En ten tweede zorgt het ervoor dat de kans dat het urinoir verstopt raakt, kleiner wordt. Soms willen mensen nog wel eens toiletpapier, peuken of andere rommel door het urinoir spoelen, maar door het matje is dat onmogelijk.

Urinoir Ophangen en Plaatsen - Video met Instructie en Uitleg (Engelstalig)


Gerelateerde Informatie
> Toilet en WC - Informatie Overzicht
> Toiletpot Vervangen - Advies Tips en Video >
> Toiletpot Ontstoppen - Advies en Tips >

Trefwoorden: Urinoir in Huis | Aansluiten | Advies | Informatie | Monteren | Ophangen | Plaatsen | Tips | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________