Verduisterende Raamdecoratie voor de Slaapkamer


Deze raamdecoratie is perfect voor het verduisteren van je slaapkamer!

De één wil de slaapkamer zo donker mogelijk hebben, de ander wordt het liefst wakker van de eerste zonnestralen die op z’n gezicht belanden. Toch geven de meeste mensen de voorkeur aan een zo donker mogelijke slaapkamer. In deze blog vertellen we je hoe je je slaapkamer extra kunt verduisteren zodat je heerlijk je nachtrust kunt pakken en uitgerust de dag aankan!Deze raamdecoratie is geschikt voor in de slaapkamer

Het belangrijkste element in het verduisteren van een slaapkamer is het bekleden van je slaapkamerraam met raamdecoratie. Raamdecoratie is er in alle soorten, maten en in verschillende uitvoeringen. Kijk naar het type raam dat je hebt en kijk naar de mogelijkheden en beperkingen die het raam met zich meebrengt. Ga in de slaapkamer voor een donkere kleur stof voor een extra verduisterend effect. Lees hieronder welke raamdecoratie geschikt is voor de slaapkamer en wat voor voordelen deze met zich meebrengt.

Overgordijnen
De meest verduisterende optie voor je slaapkamer zijn overgordijnen. Overgordijnen bedekken je hele raam waardoor je kieren met licht minimaliseert. Ga voor een verduisterende voering voor een extra donkere kamer. Overgordijnen geven een klassieke uitstraling aan je slaapkamer en voegen veel sfeer toe. Daarnaast hebben ze een geluiddempende werking waardoor je ook geen last meer hebt van de buurjongen die ’s avonds nog even wil oefenen op zijn keyboard.

Plisségordijnen
Heb je een draai-kiepraam in de slaapkamer? Plisségordijnen zijn hier ideaal voor. Het plisségordijn is namelijk te verkrijgen in een ingespannen uitvoering waardoor hij gemakkelijk met het raam meebeweegt. Ook voor standaard ramen zijn plisségordijnen een uitkomst. Ga voor een Top Down Bottom Up plisségordijn waarbij je de boven- én onderkant kunt bedienen voor de optimale privacy en lichtbeheersing.

Rolgordijnen
De meest voordelige oplossing voor raamdecoratie in de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen. Naast de prijs is een groot voordeel van rolgordijnen dat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Ze zijn gemakkelijk (zelf) te plaatsen en gemakkelijk schoon te houden. Bedenk wel dat rolgordijnen altijd een kiertje aan de zijkant houden waar licht doorkomt. Een rolgordijn minimaliseert het licht, maar verduistert niet volledig. Het verduisterende rolgordijn is dus een geschikte optie wanneer je het prettig vindt wanneer je slaapkamer zich ’s ochtends wat meer vult met daglicht.

Investeer in maatwerk, dat past altijd!

Wil je een perfect verduisterend effect, ga dan voor raamdecoratie op maat. Het is een fabel dat maatwerk raamdecoratie duur hoeft te zijn, dit is allang niet meer zo. De voordelen van maatwerk is dat er zo min mogelijke kieren ontstaan en dat het altijd past. Ideaal!

Welke raamdecoratie heb jij in de slaapkamer hangen?

________________________________________________________________________________________________