Wastafelkraan Aansluiten - Advies Tips en Uitleg


Hoe kun je zelf een wastafelkraan aansluiten?

Het vervangen van een wastafelkraan is niet een heel ingewikkelde klus. Sterker nog, als je een beetje handig ben dan kun je dit prima zelf doen. Op deze pagina vind je advies, tips en een instructie video waarin tv-klusman Dennis Mulder uitlegt en laat zien hoed je zelf een wastafelkraan kunt aansluiten.

Zelf Wastafelkraan Aansluiten in 7 Stappen

Onderstaand vind je in zeven stappen uitgelegd hoe je zelf een nieuwe wastafelkraan op de wastafel kun aansluiten en monteren.

1. Water afsluiten

Sluit voordat je begint de hoofdkraan van de waterleiding af. Je vindt de hoofdkraan meestal bij de watermeter.

2. Draai alle kranen open en laat het water weglopen

Zet vervolgens alle kranen open, zodat je er zeker van bent dat nergens meer water in de leidingen zit.

3. Oude wastafelkraan verwijderen

Moet je eerst nog de oude wastafelkraan verwijderen? Leg onder de wastafel een aantal oude doeken om water op te vangen dat nog uit de kraan kan komen. Duik dan onder de wastafel en maak de waterleidingen van de oude kraan los van de wateraansluiting. Je hebt hiervoor een steeksleutel, een baco of waterpomptang nodig.

4. Oude wastafelkraan voorzichtig verwijderen

4. Draai de wastafelkraan vanaf de onderkant van de wastafel los en trek de kraan door het gat naar boven. Doe dit voorzichtig om de wastafel niet te beschadigen. Nu kun je beginnen met het aansluiten van de nieuwe kraan op de wastafel.

5. Nieuwe wastafelkraan aansluiten

Plaats hierna de nieuwe wastafelkraan door de gaten in de wastafel en schroef deze stevig vast met de bijgeleverde moer. Je wil de wastafel niet beschadigen. Dus doe het voorzichtig.

6. Sluit de kraan op de waterleiding aan

Buig de aansluitingen van de wastafelkraan voorzichtig uit elkaar en sluit de kraan aan op de waterleiding. Je kunt hiervoor het beste flexibele aansluitslangen gebruiken. Zorg ervoor dat je de goede aansluiting kies voor warm en koud water.Let op: de waterleidingen mogen niet knikken!

7. Waterleiding openzetten en kraan controleren op lekkage

Draai de hoofdkraan en vervolgens de wastafelkraan open. Controleer direct alle aansluitingen op mogelijke lekkages, Vergeet niet ook onder de wastafel kijken. Zie je nergens water druppelen, dan heb je de wastafelkraan goed aangesloten.

Wastafelkraan Aansluiten - Instructie Video


Toch nog ergens een lekkage?

Kijk dan of de aansluiting stevig genoeg is bevestigd. Blijft de kraan nog lekken? Herhaal dan alle stappen opnieuw of schakel een expert in. Ligt het niet aan de aansluiting, maar is de kraan mogelijk stuk...kraan repareren - advies en tips >

Gerelateerde pagina's:
> Hoogte Wastafel
> Wastafelkraan - Informatie Overzicht
> Lekkende Kraan Repareren
> Thermostaatkraan Aansluiten

Trefwoorden: Wastafelkraan Aanlsuiten | Monteren | Advies | Informatie | Instructie Video | Tips | Uitleg
________________________________________________________________________________________________