Water Besparen


In Nederland kan iedereen schoon water uit de kraan drinken. Om dit in stand te houden, is het belangrijk dat we op een goede en verantwoorde manier met de watervoorraad omgaan. Bovendien kost het winnen van drinkwater uit grond- en oppervlaktewater steeds meer energie. Water wordt steeds duurder dus door op het gebruik te besparen scheelt het ook nog eens in uw portemonnee!

Tips om water te besparen in huis

Er zijn een aantal dingen waar u extra op kunt letten als u water wilt besparen en die nauwelijks moeite kosten om uit te voeren:

  • Zorg ervoor dat uw kraan altijd goed dichtgedraaid is; het lijkt misschien weinig als uw kraan bijvoorbeeld tien druppels water per minuut lekt, maar dit kan oplopen tot 1100 liter per jaar!
  • Repareer lekke waterleidingen. Zo voorkomt u onnodig waterverlies.
  • Stop steeds één minuut eerder met douchen.
  • Spaar wasgoed op totdat de wasmachine vol is. Minder wasbeurten = minder waterverbruik
  • Gebruik het liefste regenwater om de tuin water te geven.
  • Koop waterbesparende spaarknoppen, kraanmondstukken en douchekoppen.


Water besparen - Badkamer

Denkt u er aan om te besparen op warm water? Dan is dat een goed idee. Warm water belast het milieu namelijk meer dan koud water. Ook gebruikt u meer energie met warm water dan koud water. Om warm water te besparen kunt u denken aan waterbesparende douchekoppen en kranen, maar ook met slechts 1 minuut korter douchen bespaart u al veel.Water besparen - Toilet

Een van de plekken waar u op een eenvoudige wijze water kunt besparen is het toilet. Zeker als u zich realiseert dat met elke spoelbeurt een aantal liters drinkwater zomaar het riool in spoelt.Gerelateerde Onderwerpen


- Lekkende kraan repareren »
- Bespaartips Overzicht »
- Energie Besparen in Huis »

Advies en Tips voor Besparing op Drinkwater in Huis