Wespen Bestrijden Overlast Tips Informatie AdviesWaarom wespen bestrijden?

Wespen Bestrijden Overlast Tips Informatie Advies. Een wespenplaag in de tuin of woning kan behoorlijk wat ongemak en overlast veroorzaken. Zaak om op tijd wespen te bestrijden. Ze kunnen tot tien keer steken en daar kunt u nare allergische reacties op krijgen. Wespen hebben een voorkeur voor holle ruimten. Hun nesten zijn dan ook vooral te vinden onder de dakgoot, onder het dak, onder plafonds, in de spouwmuur en in holle bomen, hangende struiken en nestkasten.

Wespen hebben ook nut. Ze eten onder andere muggenlarven. En in een jaar waarin er weinig wespen zijn, is het aantal muggen normaal gesproken groter met de overlast die daar bij hoort.

Zelf Wespen Bestrijden Overlast

Is het wespennest nog klein is dan kunt u zelf de wespen bestrijden door wat wespenpoeder in de vliegopening spuiten. Zeker als het nest op een gemakkelijk bereikbare plaats zit. Wespen bestrijden kunt u het beste in de vroege morgen of op late avond doen, als het nog koel is, omdat de wespen dan weinig activiteit vertonen.

Is het nest groter? Dan kunt u beter wespen bestrijden met behulp van een professioneel bedrijf. Professionele bestrijders dragen handschoenen, een masker met een beschermingsfilter en een overall om zowel contact met het bestrijdingsmiddel als wespensteken te voorkomen. Wespen bestrijden door professionals bedraagt, afhankelijk van de hoeveelheid werk en de professionaliteit van de bestrijders tussen de € 75 en € 100,-.Wespen bestrijden op een milieuvriendelijk manier

Wespen worden namelijk aangetrokken door zoetigheid. Wespen bestrijden op de meest eenvoudige manier kunt u buiten doen door een jampot met siroop neer te zetten waar ze op afkomen. U kunt ook een wespenval aanschaffen.

Binnenshuis kunt u wespen bestrijden door deze te vangen met een doek waarin hij blijft hangen, of door een glas over de wesp te plaatsen en deze af te dekken met een kartonnetje. U kunt de wesp dan buiten loslaten.

U moet uitkijken met de wespen bestrijden met een vliegenmepper. De wesp is niet zomaar dood, en doordat hij zich bedreigd voelt kan hij erg agressief worden waardoor hij gaat steken.

Tips en adviezen voor wespen bestrijden op een rijtje

  • Laat een groot wespennest verwijderd door een professioneel bedrijf.
  • Een klein wespennest kunt u eventueel in de vroege morgen of late avond zelf bestrijden.
  • U kunt overlast van wespen beperken door in de tuin op enige afstand een wespenval te plaatsen.
  • Probeer een wesp niet dood te slaan met een vliegenmepper. Hiervan worden ze aggressief en zullen eerder steken.
  • Zuig het gif zo snel mogelijk na een wespensteek uit.
  • Drink in de zomertijd niet rechtstreeks uit blik of fles.Bijpassende onderwerpen
- Wespen Informatie Overzicht »
- Wespensteek behandelen »

Zoekwoorden: Wespen-Bestrijden-Overlast-Tips-Informatie-Advies
________________________________________________________________________________________________