Pastamachine



Wat is een pastamachine?

Een pastamachine, ook wel pastamolen genoemd, is een keukenmachine waarmee u zelf verschillende soorten pasta kunt maken. De machine helpt u vooral bij het zo plat mogelijk krijgen van de pasta en het snijden ervan in de juiste vorm. De pastamachine bestaat uit twee rollers waartussen het pastdeeg tot de juiste dikte gerold kan worden. Dit wordt verkregen door de lap deeg meermaals door de machine te halen tot de juiste dikte is bereikt. Met een pastamachine kunnen verschillende soorten pasta gemaakt worden. Denk hierbij aan: lasagna, ravioli, tagliatelle, fettucine of tagliolini.

Tips voor het gebruik van een pastamachine

Het is belangrijk om een pastmachine met beleid en geduld te bedienen. De juiste dunte van de past wordt bereikt door het deeg meerdere malen tussen de pastarollers die in de machine zitten door te halen. Elke keer worden de roller dichter tegen elkaar gezet tot het juiste resultaat is bereikt.

Als het deeg plakkerig is kan er wat bloem op gedaan worden zodat het gemakkelijker door de pastaroller gaat zonder dat het blijft plakken. Gebruik trouwens nooit water. niet bij het rollen en ook niet bij het schoonmaken. Door water te gebruiken wordten de rollers namelijk veel bevattelijker voor plakken tijdens het gebruik. Schoonmaken kan het beste gebeuren met wat keukenpapier.

Pastamachines Aanbiedingen


Deze producten zijn helaas momenteel niet vergelijkbaar.

Pasta Mill Puhlmann Cabanaz Orange
Afmetingen: breedte 20 x diepte 15 x hoogte 13 cm.
Materiaal: Staal
Kleur: Oranje
Prijs*: € 29,95 (inclusief BTW).



Pasta Mill Puhlmann Cabanaz Blue »
Afmetingen: breedte 20 x diepte 15 x hoogte 13 cm.
Materiaal: Staal
Kleur: Blauw
Prijs*: € 29,95 (inclusief BTW).



(* Prijswijzigingen voorbehouden. De aanbieding is samengesteld door een Woonwebsite partnerbedrijf)

Woonwebsite Disclaimer