Houtsoorten - Advies Informatie Voordelen en Nadelen

Er zijn heel wat verschillende houtsoorten die worden gebruik bij de productie van meubels, vloeren, bouw- en tuinmaterialen en andere producten in en rond de woning. Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende houtsoorten met informatie over de mogelijkheden van bewerking, de voordelen en nadelen en waarvoor de houtsoort gebruikt wordt. De blokken verwijzen naar uitgebreide pagina's met informatie, advies en tips.

Amerikaanse eik - Quercus rubra

De Amerikaanse eik of Quercus rubra is een soort die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en Canda stamt. De soort groeit in de gematigse klimaatgebieden. Bomen in noordelijker gelegen gebieden groeien langzamer. Hierdoor is dit hout van betere kwaliteit dan het hout van bomen uit het zuiden.

  meer informatie

Palissander of Jacaranda Hout - Dalbergia nigra

De Rio palissander of Dalbergia nigra, ook wel Jacaranda genaamd is een prijzige en exclusieve tropische hardhoutsoort. De oorspong van deze soort is gelegen in de regenwouden van Brazlilië. Het is een zware en harde houtsoort met bruinen tot donkerbruine kleur met een rode gloed.,,

  meer informatie

Robinia Accacia - Robinia pseudo-acacia

De Robinia pseudoacacia is van oorsprong een Noord Amerikaanse boom die al meer dan 400 jaar in Europa groeit. De boom heeft een fraai uiterlijk met lichte kroon en grillige bast. Het aanplanten van Robiniahout is in meerdere opzichten een investering in de toekomst. Robinia groeit snel, levert waardevol hardhout op.

  Meer informatie en aanbiedingen »

Witte eik - Quercus alba

De witte eik of Quercus alba een veelzijdige en over het algemeen gemakkelijk te verwerken houtsoort. De Woonwebsite WoonEncyclopedie biedt informatie over voor- en nadelen, gebruiksmogelijkheden en verkrijgbaarheid.

  Meer informatie en aanbiedingen »

Zomereik - Quercus robur

De zomereik of Quercus robur is een populaire houtsoort bij professionele houtbewerkers. Vooral de grove en golvende nerf in combinatie met de fraaie kleur zijn geliefd. Het is een vrij dure harde houtsoort die bij de verwerking vakmanschap en aandacht vraagt.

  Meer informatie en aanbiedingen »

Alternatieven voor de Houten Vloer

Er zijn tegenwoordig flink wat alternatieven voor de houten vloer te koop. Soms is het zelfs lastig om een 'nep' houten vloer van een echte te onderscheiden. Natuurlijk kennen we allemaal laminaat. Maar er zijn ook andere alternatieven voor de houten vloer met elke de eigen voordelen en nadelen.