Bomen RooienWanneer moeten bomen gerooid worden?

Er zijn velerlei redenen om een boom te ruimen. Soms moet hij wijken voor een nieuwe schuur of schutting, de andere keer moet hij weg zodat er meer zonlicht kan doordringen in uw huis of tuin. Wat de reden ook is, een boom verwijderen klinkt misschien makkelijker dan dat het is. Wilt u op de plek waar nu een boom staat iets gaan bouwen? Of misschien wilt u dat stuk grond gaan bestraten of betegelen? Dan zult u in plaats van de boom enkel te kappen, hem moeten rooien. Dit betekent dat ook de kluit van de boom verwijderd wordt en de grond klaar is voor de bouw.

De risico's bij het rooien van bomen

Het kappen of rooien van een boom kan een risicovolle klus zijn. En aangezien deze boom zich meestal in de nabijheid van uw huis bevindt is het raadzaam om hierbij een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om schade te voorkomen. Bij het rooien van bomen komt er ook nog het uitgraven van de kluit bij. Dit kan in sommige gevallen met de hand, maar zeker voor een grote boom gaat het een stuk sneller met een graafmachine. Tijd om een professional in te schakelen!

Kosten voor het rooien van bomen

Zo in het algemeen is het lastig om wat te zeggen over de kosten voor het laten rooien van bomen. Dit hangt natuurlijk af van de situatie, de complexiteit en het aantal bomen dat gerooid moet worden. Het beste kunt u een aantal uitgewerkte offertes aanvragen zodat u goed inzitcht krijgt in de te verwachten kosten.

Wanneer moet er een kapvergunning worden aangevraagd?

Voor het rooien van sommige bomen en planten heeft u een kapvergunning nodig. U kunt informatie opvragen bij uw gemeente over de geldende voorwaarden voor het verkrijgen van zo'n vergunning. Laat u goed inlichten, want deze voorwaarden verschillen per gemeente. ...lees verder Ľ

Gerelateerde Informatie
- Boominspectie
- Boomverzorging Informatie Overzicht
- Snoeien Meer Advies en Tips

Boom | Bomen | Rooien | Advies | Informatie | Offerte | Prijs