Boom KappenBoom Kappen in de Tuin

Staat een boom in de weg? Is een boom ziek of neemt hij te veel licht weg? Dan kan het nodig zijn om een boom te laten kappen. Met het kappen van een boom wordt bedoeld dat deze wordt om gezaagd. De wortels blijven dan in de grond aanwezig. Dit in tegenstelling tot het rooien van een boom waarbij ook de wortels uit de grond worden gehaald.

Bomen laten kappen kosten en informatie

Het kappen van een boom kan een risicovol zaakje zijn. Gaat het fout dan kan het aanzienlijke schade veroorzaken, zowel lichamelijk als aan goederen. Het advies is daarom in de meeste gevallen een hierin gespecialiseerd bedrijf in te huren, zeker als het om een forse boom gaat. Inzicht in de kosten kunt u het beste en snel krijgen door via internet een of meerdere offertes aan te vragen.

Is een Kapvergunning nodig voor het kappen van een boom?

Of een kapvergunning verplicht is hang af van de situatie ter plaatse. Gemeenten leggen in de bomenverordening vast welke bomen zonder vergunning mogen worden gekapt en voor welke bomen een meldings- of vergunningsplicht geldt. Het is dus raadzaam om hiernaar te informeren bij uw gemeente.

Gerelateerde Informatie
- Kapvergunning Meer Informatie
- Boominspectie
- Bomen en Boomverzorging Informatie Overzicht

Boom Kappen | Advies | Informatie | Kosten | Offerte | Prijs