Buitenverlichting Aanleggen

Tuininrichting en Tuinverlichting

Genieten van uw tuin in het donker

Uw tuin krijgt een geheel andere sfeer dan overdag door goed aangelegde en doordacht geplaatste buitenverlichting. Daarnaast biedt tuinverlichting meer veiligheid. U kunt genieten van uw tuin in alle seizoenen. En met een goed verlichtingsplan kan de buitenverlichting zelfs hierop aangepast worden.

Tuinverlichting - Verlichtingsplan

Wilt u echt goed kunnen genieten van uw buitenverlichting is het aan te raden een verlichtingsplan te laten maken door een tuinarchitect of andere specialist op dit gebied. Op basis van uw wensen en smaak wordt een zogenaamd verlichtingsplan gemaakt dat als basis dient voor het plaatsen van de tuinverlichting. Hierdoor weet u zeker dat de verlichting van uw tuin echt iets toevoegt en bent u er ook zeker van dat het op een veilige manier gebeurd.

Soorten verlichting

Er bestaan verschillende soorten verlichting voor in de tuin: laagspanningsverlichting (12 volt), netspanningverlichting (230 volt) en zonne-energieverlichting. De meest gebruikte verlichting in de tuin is laagspanningsverlichting. Laagspanning is erg veilig en kunt u gemakkelijk zelf aanleggen. Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact, een transformator en een prikkabel. Omdat 12-volt ongevaarlijk is, hoeft de bedrading niet diep de grond in.

Voordelen laagspanning:
• Veilig;
• Gemakkelijk te installeren;
• Zeer energiezuinig;
• Gemakkelijk te verplaatsen.

Kosten en mogelijkheden

De mogelijkheden van tuinverlichting zijn zeer uitgebreid. Wilt u op een professionele wijze uw tuin uitgelicht en verlicht hebben op basis van een goed en vakkundig gemaakt lichtplan? Dan moet u zeker rekening houden met een investering van een paar duizend euro. Afhankelijk van uw uw budget, afmetingen van de tuin en persoonlijke wensen wordt dit bedrag aangepast.

Video met advies en tips over tuinverlichting aanleggen

Wilt u graag tuinverlichting aanleggen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Deze video geeft u tips en laat zien hoe u snel en eenvoudig tuinverlichting kunt aanleggen.

Gerelateerde informatie
- Tuinverlichting »
- Tuininspiratie »
- 12-volt tuinverlichting »

Buitenverlichting aanleggen | Tuinverlichting | Tuin | Informatie