Engelse Tuin Aanleggen - Informatie en TipsWat is een Engelse Tuin?

In reactie op de Franse tuin ontstond in de 18e eeuw de Engelse tuin. In tegenstelling tot de Franse tuin die symmetrisch en zeer strak georganiseerd was, had de Engelse landschapstuin een 'natuurlijker' karakter. Er moest de indruk gewekt worden van een natuurlijke omgeving. Symmetrie werd absoluut niet nagestreefd. Waterpartijen hadden ronde en natuurlijke vormen en de beplanting mocht weelderig groeien.

prieeltjes en banken op mooie plekken in de tuin werden geplaatst. In de Engelse tuin worden goed onderhouden grasvelden afgewisseld met waterpartijen en mooie vrij weelderige bloemenperken. Een tuin met een groot oppervlakte is het meest geschikt om de sfeer van de Engelse tuin te bereiken. Maar ook in kleinere tuinen is met een beetje creativiteit de sfeer van de Engelse tuin te bereiken.

Engelse Tuin Ontwerpen en Aanleggen

De Engelse tuin heeft een romantisch karakter waarbij, zeker in de grote tuinen, mooie doorkijkjes, prieeltjes en banken op mooie plekken in de tuin worden geplaatst. In de Engelse tuin worden goed onderhouden grasvelden afgewisseld met waterpartijen en mooie vrij weelderige bloemenperken. Een tuin met een groot oppervlakte is het meest geschikt om de sfeer van de Engelse tuin te bereiken. Maar ook in kleinere tuinen is met een beetje creativiteit de sfeer van de Engelse tuin te bereiken.

Voorbeelden van Bekende Engelse tuinen

Om een goede indruk te krijgen van een publieke Engelse tuin kunt u het beste een voorbeeld hiervan bezoeken. Enkele bekende Engelse tuinen zijn.

- Het Wilhelminapark te Utrecht.
- Het Sarphatipark te Amsterdam.
- Slot Haamstede in Haamstede.
- Het Citadelpark te Gent België.
- Kasteeltuin van Laken België.
- Buckingham Place te Londen Engeland.

Gerelateerde Informatie
- Franse Tuin »
- Tuinideeën en Tuininspiratie Overzicht »

Engelse Tuin Aanleggen | Advies | Informatie | Inspiratie | Tips | Voorbeelden