Japanse Tuin


Japanse Tuin ontwerpen en aanleggen

Een Japanse tuin is een tuin met een betekenis en veel symboliek. Japan is het land van de Rijzende Zon en staat bekend om haar vele tradities en mystieke ceremonies. Deze kenmerken van het land, keren terug in een Japanse tuin. Zo’n tuin wordt dan ook aangelegd met een bepaalde filosofie, die vaak te maken heeft met religie en de zin van het leven. Een Japanse tuin ontstaat daarom nooit bij toeval, er is sprake van ware tuinkunst.

Basiselementen van de Japanse Tuin

Een Japanse tuin bestaat uit 3 basiselementen waarmee bij het ontwerp altijd rekening wordt gehouden en die ieder een betekenis hebben; namelijk water, steen en de kleur groen. Het water staat voor ‘leven’, steen symboliseert een rustpunt en de kleur groen staat voor de natuur. Ook schuilt er een mooie gedachte achter het plantengebruik in een Japanse tuin. Zo staan bladverliezende planten voor het ‘tijdelijke’ en bladhoudende planten staan voor de ‘eeuwigheid’. Door de omliggende natuur te benutten, probeert men perspectief en diepte te creëren om de tuin oneindig te laten lijken. Dit wordt ‘geleend landschap’ genoemd.

Japanse tuin laten ontwerpen en aanleggen

Als u op een professionele wijze hovenierswerk wilt laten uitvoeren is het van belang dat u te maken krijgt met goede hoveniers die vakkundig werk afleveren tegen een passende prijs. Bij onderstaande bedrijven kunt u terecht voor meer informatie of een prijsopgave voor het ontwerp en de aanleg van een Japanse tuin.

Bekende Japanse Tuinen die u kunt bezoeken

- Japanse Tuin in Clingendael, Den Haag
- Grootste Japanse Tuin van Europa, Hasselt in België

Gerelateerde Informatie
- Tuinideeën en Voorbeeldtuinen Overzicht »

Japanse Tuin | Ontwerpen en Aanleggen | Advies en Voorbeelden