KruidentuinWat is een kruidentuin?

Mensen maken al eeuwenlang gebruik van kruiden. Ze worden niet alleen gebruikt als geneesmiddel, ook spelen ze een belangrijke rol bij het koken en als geur in parfums. Zelf kruiden kweken kent een lange traditie. Vele mensen hebben een deel van hun tuin ingericht als kruidentuin. Een kruidentuin is niet alleen handig voor het koken, maar kan ook heel decoratief en geurvol zijn. Diverse kruiden hebben mooie bloemen, die een decoratieve uitstraling aan de tuin geven. Een palet aan geuren zal uw tuin verrijken.

Kruidensoorten


Salie
Salie heeft als oorspong de Balkan en de landen rond de Middellandse Zee. Het is een heestersoort die 30 tot 100 cm hoog wordt en die in dichte bundels van behaarde stengels groeit van juni tot augustus.
Uitgebreide informatie over Salie »

Tijm
Oorspronkelijk is tijm een rotsplantje dat afkomstig is uit Zuid-Italië en Griekenland. Tijm bloeit vanaf mei tot september en de bloemen trekken veel bijen en hommels aan.


Bieslook


Bieslook is een keukenkruid en behoort tot de lookfamilie. uit dezelfde familie als ui en knoflook. De plant is verwant aan bolgewassen, zoals ui, prei en knoflook. plant bloeit in juli en augustus en krijgt lila bolvormige bloemen.

Tip voor de Kruidentuin


Kruidenladder
Kruiden hebben licht nodig. Met een kruidenladder zorgt u ervoor dat er weinig ruimte nodig is om toch voldoende licht te geven. Een kruidenladder is te gebruiken in de tuin en op het balkon, maar ook in huis. Naast kruiden kunt u er ook waxinelichtjes in plaatsen.Kruidentuin zelf aanleggen of uitbesteden?

Heeft u groene vingers en wilt u graag een kruidentuin? Dan kunt u ervoor kiezen om deze zelf aan te leggen. Om kruiden te kweken heeft u geen speciale vakkennis nodig, in feite kan iedereen het — van fijnproever tot tuinliefhebber. Heeft u minder groene vingers, maar wilt u toch graag een mooie kruidentuin? Schakel dan een goede hovenier in die u helpt en adviseert.

Gerelateerde Informatie
- Tuinideeën Meer Informatie »
- Tuinaanleg en tuinieren Meer Informatie »

Kruidentuin | Tuinideeën | Kruidensoorten | Informatie | Tips