Onderhoudsvrije Tuin Advies Tips Informatie Voorbeelden

Hoe krijg je een onderhoudsvrije tuin? Advies Tips Informatie

Heeft u geen groene vingers of weinig tijd om een tuin te onderhouden? Maar wilt u wel genieten van alle voordelen die een mooie tuin met zich meebrengt? Dan is een onderhoudsvrije tuin ideaal. Woonwebsite.nl heeft een aantal inspirerende tips voor u.

Onderhoudsvrije Tuin en Bestrating

Een onderhoudsvrije tuin begint bij de soort bestrating. Tegels, die zeer goed aansluiten, zijn een goed alternatief om algengroei tegen te gaan. Of wat dacht u van grind? In combinatie met een grinddoek en grindmat voorkomt u ongewenste onkruidgroei . Ook kunt u voor mooie houten vlonders kiezen, boomschors of houtsnippers. Daarnaast zijn er kunstgras soorten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Om een speels effect te creëren kunnen deze manieren van bestrating ook goed gecombineerd worden.

Welke beplanting kiest u in de onderhoudsvrije tuin?

Ook in de onderhoudsvrije tuin mag groen niet ontbreken. Met de juiste planten creëert u een prachtige groene oase, zonder dat de tuin veel onderhoud vergt. U kunt gebruik maken van stenen borders met diverse heesters, een klimop tegen de wand of vetplanten. Ook kunt u kiezen voor kruiden als bieslook, peterselie, selderie, laurier enzovoort. Het staat niet alleen leuk in de tuin, maar u heeft er ook veel plezier van tijdens het koken. De hortensia of de veldbies heeft ook weinig onderhoud nodig. Een bodembedekker als de vrouwenmantel staat prachtig en hoeft maar één keer per jaar geknipt te worden. Ook de bamboe is zeer onderhoudsvrije plant die maar eens per jaar een snoeibeurt nodig heeft. Of wat dacht u van kunstplanten? Zet alle planten dicht bij elkaar en u heeft een prachtige groene tuin. Maak uw tuin nog gezelliger met kleurrijke bloempotten- en bakken, borders en leuke meubels.

Nog luxer?

Om een aantal tijdrovende klussen nog meer te beperken, kunt u kiezen voor sproeisystemen of wateringgeultjes langs de bestrating om de onderhoudsvrije tuin nog onderhoudsvriendelijker te maken.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Onderhoudsvriendelijke tuin »
- Tuininspiratie »
- Tuinaanleg en tuinieren »

Zoekwoorden: Onderhoudsvrije Tuin Advies Tips Informatie Voorbeelden
___________________________________________________________________________________________________________