Sierhekwerk


Wat is sierhekwerk?

Sierhekwerken worden vooral gebruikt om woningen meer uitstraling te geven en om tuinen te verfraaien. Zoals de naam al aangeeft is het een hekwerk waarbij de vorm en het uiterlijk een belangrijke rol spelen. Vaak zelfs ondergeschikt aan de functionaliteit van het hek. Over het algemeen heeft een sierhekwerk een barokke uitstraling. Een sierhekwerk wordt vaak gebruikt in combinatie met een toegangspoort of toegangshek in dezelfde stijl.

Wat zijn de mogelijkheden van sierhekwerk?

De mogelijkheden voor sierhekwerken zijn groot. In de meeste gevallen worden siekhekwerken van verzinkt ijzer of metaal gemaakt. Hierdoor gaat het hek niet roesten en blijft het op kleur. Zo is het hek vrijwel onderhoudsvrij. Maar ook sierhekwerk van koper, aluminium en zelfs hout behoort tot de mogelijkheden. Ook worden er soms verschillende materialen gecombineerd. In de stijl en vorm is een grote variėteit beschikbaar. Opvallend is wel dat veel sierhekwerk barok van karakter is door het gebruik van rondingen, opvallende vormen en andere verfraaiingen.

Wat is de prijs van sierhekwerk?

Het is lastig om zo in het algemeen iets te roepen over de prijs voor sierhekwerk. De prijs is sterk afhankelijk van uw wensen. Je kunt ervoor kiezen om een 'standaard' sierhekwerk te nemen. Deze hekken worden industrieel en in serie geproduceerd en de prijs hiervoor is relatief laag. Je kunt er ook voor kiezen om een sierhekwerk speciaal voor jou op maat te laten maken. Wat hiervoor de prijs is? Dat kan gaan tot tienduizenden Euro's. Daarnaast zijn de afmetingen van het sierhekwerk zeer bepalend voor de prijs.

Tip: Inventariseer je wensen en bepaal je budget vooraf

Met sierhekwerk kun je alle kanten op. Om niet in de verleiding te komen om te veel uit te geven is het goed om vooraf te bepalen wat precies je wensen zijn en, ook heel belangrijk, vooraf te bepalen wat het maximale budget is dat je aan een sierhekwerk wilt besteden. Daarnaast moet je dan ook de discipline hebben om niet meer uit te geven dan wat je van tevoren hebt gebudgetteerd.

Gerelateerde Informatie
- Tuinafscheiding en Hekwerk Informatie Overzicht »
- IJzer Hekwerk »
- Toegangshek »

Trefwoorden: Sierhekwerk | Advies | Informatie | Offerte | Prijs | Voorbeelden