Vlinderkast en Vlinderhuis

Vlinderkast of Vlinderhuis: wat is het?

Ondanks dat we in Nederland steeds mooiere zomers krijgen, zoeken vlinders graag een beschermd plekje op: rommelzolders, in schuurtjes of tussen bladeren. Zeker als het nat, guur en winderig is. Een vlinderkast is een zeer goede en decoratieve oplossing. Een vlinderhuisje is erg geliefd bij vlinders zoals de Kleine Vos, de Dagpauwoog en de Citroenvlinder. Deze vlindersoorten kruipen graag in een gat voor hun winterslaap tijdens de late herfst en winter. Als het maar een beschut plekje is om de koude winter te doorstaan; dan zijn vlinders vaak al blij!

Hang de vlinderkast op een beschutte plek uit de wind, waar het niet kan inregenen. Door de vlinderkast te vullen met schors creƫert men een comfortabele en aangename omgeving die een goede bescherming biedt tegen regen, wind en kou. En zo krijgt u in combinatie met de juiste beplanting een vlinderrijke en vrolijke tuin.


Hoe lokt u vlinders?

Vlinders kunt u op diverse manieren naar de kast lokken. U kunt bijvoorbeeld een dop of schaaltje in de vlinderkast zetten met suikerwater of rijp fruit. Ook kunt u uw tuin inrichten met vlindervriendelijke planten, zoals: lavendel, vlinderstruik, seromg, meidoorn, braam etc.

Aanbiedingen vlinderkast


Esschert Design Vlinderkast
Met deze vlinderkast zal uw tuin worden omgetoverd tot een vlindertuin!
Prijsklasse: ā‚¬ 11 - ā‚¬ 20
Afmeting: L 18,8 x B 14,5 x H 32,5 cm


- Meer TuinideeĆ«n en Voorbeeldtuinen Ā»
Gerelateerde Informatie
- Meer Tuindecoratie Ā»
- Insectenhotel Ā»

Vlinderkast | Vlinderhuis | Informatie | Voorbeelden