Zweedse Tuin Scandinavische Tuin Aanleggen Tips en IdeeënZweedse Tuin of Scandinavische Tuin Aanleggen

Zweedse Tuin - Scandinavische Tuin. Zweden wordt niet als eerste geassocieerd met tuinieren en tuininrichting. Toch wordt er op zomerse dagen, ook in Zweden, veel tijd doorgebracht in zomerhuisjes en in de tuin. Zeker rond de midzomerfestiviteiten rond 21 juni staat het buitenleven en buiten eten centraal. Vaak is een Zweedse tuin of Scandinavische tuin dan ook echt ingericht om in de zomermaanden goed in te kunnen leven en vertoeven. Je vind trouwens vaak de tuin bij het buitenhuisje in de natuur waarover veel Zweden en andere Scandinaviërs beschikken.

Hoe kun je een Zweedse tuin inrichten? Tips en Ideeën

In Zweden en de rest van Scandinavië kan het in de winter zeer koud en donker zijn. Een Zweedse tuin kenmerkt zich dan ook door winterharde planten, struiken, bomen, een gazon en bloemen in potten en bakken. De bloemen en planten in potten worden in de winter op een plek gezet waar ze niet kapot vriezen. Rondom de woning zijn vaak grote hoeveelheden kleurige bloemen te vinden. Ook wordt er gebruik gemaakt van winterharde bodembedekkers. In Zweden, Finland en ook in Noorwegen vind je veel tuinen met een sauna. Vaak in sfeervolle en kleurrijke houten gebouwtjes. Deze houten huisjes zijn meestal geschilderd in de kenmerkende kleuren rood, blauw of geel. Een Zweedse tuin vergt normaal gesproken vrij weinig tuinonderhoud

Een Zweedse tuin laten aanleggen

Alhoewel je vrij eenvoudige zelf een Zweedse tuin kunt aanleggen en inrichten, is het natuurlijk ook mogelijk om dit te laten doen door een goede hovenier. Het advies is wel om vooraf goed te overleggen wat je precies wilt. De ervaring leert dat niet heel veel hoveniers ervaring hebben met het maken van een Zweedse tuin of Scandinavische tuin. Enige sturing van jouw kant is dan ook noodzakelijk. Wat kan helpen als je via internet op zoek gaat naar afbeeldingen en foto's van Zweedse tuinen die je kunt gebruiken als inspiratie voor de tuinman of tuinvrouw.

Bijpassende Informatie en Advies
- Zweedse Vogelhuisjes en Nestkasten Meer Informatie »
- Zweedse Vlinderhuisjes Meer Informatie »
- Tuinideeën en Tuininspiratie Overzicht »

Zoekwoorden: Zweedse Tuin Scandinavische Tuin Inrichten Advies Tips en Ideeën
___________________________________________________________________________________________________________