3 redenen om een vijver in eigen tuin aan te leggen
Een vijver biedt veel voordelen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen een vijver in hun eigen tuin laten aanleggen. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd. Want wat levert het je precies op? Zorgt het niet voor heel veel extra onderhoud? Het is niet vreemd als je met vragen zit. Een vijver aanleggen is een flinke klus. Dan wil je natuurlijk wel dat dit op de juiste manier wordt gedaan en dat je hier ook echt profijt van hebt.

Overweeg jij om een vijver in je tuin aan te leggen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Hieronder volgen drie redenen waarom dit een goede keuze is.

1. Natuurlijke uitstraling

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een vijver te kiezen. Het belangrijkste is toch wel dat het iets moet toevoegen aan de tuin. Dit zien we met name terug in zeer grote tuinen. Hierbij is het vaak lastig om de natuurlijke sfeer te behouden. Een vijver helpt dan voor de natuurlijke touch en levert wat meer afwisseling op. Een bezoekje aan de vijverwinkel is dan ook zeker aan te bevelen.

Maar wist je dat je niet altijd een gigantische tuin hoeft te hebben om een vijver aan te leggen? Je kunt deze namelijk geheel naar eigen wens samenstellen. Het is wel belangrijk dat je hiervoor de juiste spullen gebruikt en je kennis vergroot. Een bezoekje aan de vijverwinkel is dan ook zeker aan te bevelen.

Wist je dat een vijver in de meeste gevallen ook extra waarde toevoegt aan het huis? Wanneer deze op de juiste manier wordt aangelegd, zorgt dit voor een ontzettend mooie uitstraling. Dit kan de doorslaggevende factor zijn wanneer je het huis ooit wil verkopen.

2. Goed voor het ecosysteem

Ben jij erg begaan met het milieu? Dan ben je vast ook op zoek naar manieren om het milieu te ondersteunen. Een vijver kan hier enorm bij helpen. Denk alleen al aan de dieren die behoefte hebben aan een vijver. Met een vijver trek je gegarandeerd een heleboel dieren aan. Van kikkers tot insecten. Dat is niet alleen heel goed voor het ecosysteem, maar het is ook nog eens volop genieten om zoveel echte natuur in je eigen tuin te zien.

3. Weinig omkijken naar

Een natuurvijver behoeft in principe weinig onderhoud. Zeker niet wanneer je de juiste benodigdheden in huis gehaald hebt. Daarom is dit een goede manier om je tuin net wat onderhoudsvriendelijker te maken. Een vijver heeft veel minder onderhoud nodig dan een tuin gevuld met planten of gras. Dit is dan ook een goede manier om extra voor de natuur te zorgen, zonder dat dit hoeft te betekenen dat je de hele dag in de tuin in de weer bent. Nee, je hoeft alleen maar te genieten van de rustgevende uitstraling en de dieren die zich hier volop vermaken

Bijpassende informatie en advies
- Tuininspiratie

________________________________________________________________________________________________