3 tips voor het selecteren van tuinmeubilair
Er is iets heel leuks aan het idee om gedurende twee of drie seizoenen van het jaar een deel van je landschap om te toveren tot een familiekamer in de buitenlucht. Het is zeker een goedkopere optie dan het toevoegen van een andere kamer aan je huis. Wie heeft er eigenlijk muren nodig? Openlucht wonen heeft een "groene" aantrekkingskracht. Het brengt je terug in de natuur - en de natuur kun je besturen met een veeg van de tuinslang of een spritz uit een bus insectenspray. Om de overstap naar buitenleven te maken, heb je wel design meubels voor in de tuin nodig. Je kunt ze kopen op Musthaves, maar dan moet je wel het juiste tuinmeubilair aanschaffen. Gebruik deze tips daarvoor!

Onderschat je keuzes niet

Je hebt waarschijnlijk die draadstoelconstructies gezien die op katapulten lijken. Ze functioneren als stoelen, maar dat betekent niet dat je er graag tijd in zou doorbrengen als je een andere keuze had. Een probleem is de grootte. Sommige terrasstoelen zijn gewoon te smal en mager. Anderen zijn zo laag bij de grond gebouwd dat het ronduit gênant kan zijn om eruit te komen, vooral voor oudere mensen. De maatvoering voor loveseats en banken kan ook lastig zijn. Sommige zijn vrij diep van voren naar achteren, waardoor ze oncomfortabel kunnen zijn om voor langere tijd in te zitten. Ga bij het winkelen voor tuinmeubilair zitten en ontspan - letterlijk. Test de stukken die je in gedachten hebt. Denk aan comfort en koop dienovereenkomstig.

Kies voor goede kwaliteit

Van slordige lasnaden tot gebarsten wielen tot amateuristische verfafwerkingen, een nauwkeurige inspectie zal dat geweldige koopje voor tuinmeubilair blootleggen voor wat het werkelijk is: een slechte koop die waarschijnlijk niet tot volgend seizoen zal duren. Er zijn hier een paar belangrijke lessen: het is gemakkelijk om buitenmeubilair als iets minder belangrijk te beschouwen dan de design meubelen die je koopt voor gebruik binnenshuis. Sterker nog, het omgekeerde is vaak waar. Wat je koopt om buiten te gebruiken, moet bestand zijn tegen blootstelling aan de zon, wind, regen en waarschijnlijk ook wat ruwbouw. Inspecteer elk stuk dat je overweegt op gebreken, vooral als de deal te mooi klinkt om waar te zijn. Dit is een gebied waar een hogere prijs vaak een goede indicator is voor betere kwaliteit.

Integreer je meubels

Het is leuk om je buitenkamer te zien als een oase van rust in een hectische wereld, maar het is niet ergens op een onbewoond eiland, het bevindt zich op je terrein - en soms in het zicht van de buren en mensen die voorbij rijden of lopen. Je denkt misschien dat die feloranje ligstoel met de gele smileygezichten er schattig uitziet, maar zorg ervoor dat het niet botst met de rest van de buitenkant van je huis. Natuurlijk, buitenmeubilair moet leuk en zorgeloos zijn, maar als je net een fortuin hebt uitgegeven om de aantrekkingskracht van je huis te verbeteren, bederft het effect dan niet met een gek, seizoensgebonden accentstuk in je tuin.

________________________________________________________________________________________________