4 manieren om een beter contrast te creëren tussen je huis en tuin
In Nederland wordt het langzaam maar zeker steeds meer een luxe om een tuin te hebben. Hierdoor is het zaak om volop van je tuin te kunnen genieten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is een beter contrast creëren tussen je tuin en je huis. Maar hoe kun je dit het beste bereiken? In deze blog hebben we de beste methodes voor je op een rijtje gezet. Op deze manier geniet je dus nog meer van je tuin.

Een gietvloer

In de eerste plaats is het aan te raden om een gietvloer te laten leggen wanneer je een beter contrast tussen je huis en tuin creëert. De ondergrond van tuinen bevat namelijk vaak sterkere texturen zoals een grasmat. Dit is immers meer natuurlijk. Daarom is het slim om je huis juist een ondervloer te geven die vrijwel geen textuur bevat. Hierom staan gietvloeren bekend. De transitie van tuin naar huis zal daardoor een stuk intenser worden, wat het contrast dus extra bevordert. Onderschat daarom zeker niet de positieve impact van een gietvloer op je woning.

Maak gebruik van verlichting

Ten tweede kan verlichting worden gebruikt om een beter contrast te creëren tussen een huis en een tuin. Dit doet het door specifieke verlichtingstechnieken en -hoeken te gebruiken. Zo kan het plaatsen van lampen in de buurt van je huis en ze omhoog op de muren richten het gebouw meer doen opvallen, terwijl strategisch geplaatste verlichting in de buurt van bepaalde gebieden in de tuin kan helpen om bepaalde kenmerken zoals bomen of struiken te benadrukken. Daarnaast kan het creëren van schaduwen met verlichting ook een letterlijk contrast creëren tussen je huis en de tuin, waardoor beide nog meer opvallen en meer in hun elementen zijn.

Een terras aanleggen

Verder kan een terras een beter contrast creëren tussen een huis en een tuin. Hiermee creëer je een afgebakende ruimte tussen de twee gebieden van je woning. Terrassen worden meestal gemaakt van materialen die contrasteren met de kleuren van je huis en de tuin, waardoor ze visueel van elkaar verschillen. Ook kan een terras een natuurlijke overgang tussen beide gedeelten van het huis betekenen. Bovendien bieden terrassen ook een buitenruimte met zitplaatsen en andere decoraties, wat de tuin uitnodigender kan maken en beter van het huis kan scheiden.

Fellere kleuren voor de buitenmuren

Tot slot zullen felle kleuren voor buitenmuren een beter contrast creëren tussen een huis en een tuin door je huis te laten opvallen tegen de natuurlijke omgeving. Door fellere tinten te gebruiken zal je huis levendiger en opvallender lijken in vergelijking met een tuin met groen gebladerte. Dit contrast kan zorgen voor een interessant visueel ontwerp dat een lust is voor het oog.

________________________________________________________________________________________________