4 tips om je tuin beter bestand tegen droogte te maken
Nederland wordt steeds droger. Hierdoor genieten minder mensen van hun tuin dan hiervoor het geval was. Gelukkig is er meer dan genoeg wat je kunt doen om je tuin beter bestand te maken tegen de droogte. Denk dan niet alleen aan zaken als cactussen halen, maar bijvoorbeeld via een plek als Altec Parts bepaalde gadgets te halen die helpen tegen droogte. In deze blog leer je meer over wat je kunt doen om je tuin ondanks de droogte mooi te houden.

Een watertank halen

De eerste tip die we je mee willen geven, is om een watertank te halen. Een watertank is perfect voor wanneer je grote hoeveelheden water op wil slaan. Daardoor kun je genoeg water verzamelen om geregeld je planten extra water te geven. Hierdoor zullen ze het langer volhouden tegen de droogte en blijft je tuin vergeleken met die van de buren een stuk groener. Wanneer je dus je tuin beter bestand wil maken tegen droge periodes, zal een watertank een wereld van verschil kunnen maken.

Kies voor planten die goed tegen droogte kunnen

Ook is het slim te kiezen voor planten te halen. Een watertank is perfect voor wanneer je grote hoeveelheden water op wil slaan. Daardoor kun je genoeg water verzamelen om geregeld je planten extra water te geven. Hierdoor zullen ze het langer volhouden tegen de droogte en blijft je tuin vergeleken met die van de buren een stuk groener. Wanneer je dus je tuin beter bestand wil maken tegen droge periodes, zal een watertank een wereld van verschil kunnen maken.

Installeer sproeiers

Verder is het aan te raden om sproeiers te installeren. Sproeiers maken een tuin beter bestand tegen droogte omdat het water gelijkmatig over het hele tuinoppervlak wordt verdeeld. Dit helpt ervoor te zorgen dat alle delen van de tuin een regelmatige toevoer van vocht krijgen, waardoor de planten minder stress ondervinden van onregelmatig water en beter bestand zijn tegen perioden van droogte. Bovendien helpen sproeiers onnodige verdamping te voorkomen, waardoor kostbaar water niet verloren gaat tijdens droge periodes. Installeer dus zeker een sproeisysteem wanneer je hier genoeg budget voor hebt.

Geef je tuin meer schaduw

Tot slot kun je jouw tuin beter bestand tegen droogte te maken door je tuin meer schaduw te geven. Door grotere bomen en struiken te planten, verminder je de verdamping en houd je de grond langer vochtig. Planten zoals wijnstokken kunnen ook worden gebruikt om een natuurlijke schaduwlaag over je tuin te leggen, waardoor je tuin nog beter wordt beschermd tegen overmatig zonlicht en hitte. Met deze maatregelen zou je tuin dus veel beter bestand moeten zijn tegen droge periodes.

Bijpassende tips en informatie
- Tuininspiratie en tuinideeën

________________________________________________________________________________________________