5 tips voor een mooie aankleding van jouw balkon
Het balkon is een plek die vaak wordt onderschat. Het aankleden ervan is wellicht iets meer een uitdaging, dan bij een standaard tuin, maar zeker niet onmogelijk. In deze blog lees je daarom vijf tips die helpen om jouw balkon optimaal te kunnen benutten. Laten we beginnen.

1. De vloer

Allereerst is het belangrijk om te beginnen bij de basis: de vloer. Kies bijvoorbeeld voor mooie vlonders of een buitenkleed. Dit zorgt er direct voor dat het balkon er netjes en verzorgd uitziet. Daarnaast geeft het een warme en uitnodigende sfeer.

2. Buiten eten

Dit is ook de plek waar jij in de zomer lekker een drankje wil drinken en wil eten. Heb jij een klein balkon? Dan kun je kiezen voor een inklapbare tuintafel. Deze zet je neer wanneer je het wil gebruiken en kun je ook weer opbergen, zodat je ruimte maakt. Ga voor een natuurlijke look door te kiezen voor een houten tafel. Dit staat prachtig in combinatie met de vlonders. Of ben je meer van de industriële uitstraling? Dan kun je het beste gaan voor een aluminium set. Er zijn veel verschillende soorten stijlen, dus kijk goed naar wat er bij jou past.

3. Stoelen

Wanneer je een fijne tafel hebt, dan horen daar ook stoelen bij. Tuinstoelen verstelbaar? Dat kan! Het is niet alleen handig, maar ook nog eens comfortabel. Kies stoelen uit die perfect passen bij de tafel, zodat het mooi bij elkaar staat. Zorg voor dezelfde kleuren en materialen en kijk ook goed naar de afmeting van de stoelen. Het moet namelijk wel mooi op het balkon passen.

4. Groen op het balkon

Je balkon komt echt tot leven wanneer je er mooie planten en bloemen hebt staan. Zorg voor hangende planten en een aantal verticale potten voor op de grond. Hierdoor neemt het zo min mogelijk ruimte in, maar kun je wel genieten van de mooie planten en bloemen. Tip: kies voor kleurrijke bloemen. Dit oogt direct sfeervol en gezellig.

5. Verlichting

De verlichting op je balkon maakt deze ruimte helemaal af. Voeg mooie lantaarns toe, een lichtjesslinger en plaats een paar kaarsjes op tafel. Hierdoor kun je in de zomeravonden heerlijk genieten van een gezellig balkon met mooie verlichting en kun je ook nog genoeg zien. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of een relax avond voor jezelf.

Begin dus bij de vloer op je balkon, voeg een mooie verstelbare tafel en stoelen toe, haal kleurrijke planten en plaats gezellige verlichting. Met deze tips kun jij jouw balkon binnen no-time gezellig maken.

Bijpassende informatie en advies
- Balkon en dakterras

________________________________________________________________________________________________