Algen Bestrijden in de Tuin Advies en Tips BestrijdingsmiddelenWaarom algen bestrijden in de tuin?

Wanneer je last hebt van algen in de tuin dan is de kans op uitglijden groter. Het terras en de bestrating kunnen namelijk spekglad van algen worden. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk algen te bestrijden. En dit is zeker het geval wanneer de groene aanslag tot op de muren van de woning komt. Onder de aanslag kan zich namelijk vochtigheid ophopen, wat in een later stadium voor schade aan de muur kan zorgen.

Hoe kun je algen in de tuin bestrijden?

Er zijn een aantal manieren waarmee je algen in de tuin kunt bestrijden. Het beste is te kiezen voor een natuurlijke manier met alleen water. Maar als dit niet voldoende is dan moet je soms aan de slag met bestrijdingsmiddelen. Is dit laatste nodig, test dan altijd eerste de werking ervan uit op een klein stukje van de bestrating of de terrastegels. Dit om te zien of het middel geen nadelige effecten geeft. Zeker als je niet precies weet waarvan je bestrating of het terras gemaakt is, kun je dit doen.
  • Met een hogedrukspuit of harde bezem de algen verwijderen. (Spuit het zand tussen de bestrating niet geheel weg!)
  • De bestrating na het algen bestrijden regelmatig aanvegen met fijn zand, dit voorkomt algenvorming in de toekomst.
Waar moet je op letten bij algen bestrijden?

Zorg altijd dat je goed geinfomeerd bent over de bestrijdingsmiddelen die je gebruikt bij algen bestrijden. Bestrijdingsmiddelen om kunnen namelijk ook nadelen hebben en je wilt uiteraard voorkomen dat je van de regen in de drup komt. Test altijd het middel uit op een klein stukje dat niet in het zicht ligt

Tip voor het Voorkomen van Algen op de bestrating en terrastegels

Om te voorkomen dat algen zich gaan hechten aan de bestrating kun je deze met heeft fijn zand met enige regelmaat vegen. Hierdoor schuur je als het ware de algen los.

Wees wel voorzichtig met terrastegels. Deze kunnen hier niet altijd tegen en als je het te hard doen of te grof zand gebruikt kunnen er krassen ontstaan.

Gerelateerde onderwerpen
- Overzicht ongedierte in de tuin bestrijding »
- Mierenbestrijding - Informatie en Tips »

Zoekwoorden: Algen Bestrijden in de Tuin | Algen voorkomen | Tuin | Adevies | Informatie | Tips | Aanbiedingen
________________________________________________________________________________________________