Algen in de Vijver BestrijdenHoe ontstaan algen in de vijver?

Algen kunnen om verschillende redenen ontstaan in een vijver. Onder andere een teveel aan zonlicht, een overvloed aan vissen in de vijver (veel uitwerpselen dus veel voedingsstoffen voor de algen) en een te kleine filter in de vijver zijn belangrijke oorzaken. Let er daarom bij de aanleg van een vijver op dat u deze oorzaken bestrijdt.

Hoe kunt u algen in de vijver bestrijden?

Wanneer u de algen in uw vijver wilt bestrijden zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Vanzelfsprekend zijn die de hierboven genoemde oorzaken, weghalen. Wanneer u merkt dat er teveel vissen in uw vijver zitten (door de voortplanting) kunt u vissen uit de vijver halen, zodat de vijver minder snel vuil wordt. Maar al van tevoren nadenken over de plaats van de vijver is ook een must. U weet waar in de zomer veel zon schijnt, plaats daar dan niet uw vijver. Tevens zijn er bestrijdingsmiddelen op de markt die de algen kunnen vernietigen. De nadelen hiervan zijn dat deze middelen vaak ook schadelijk zijn voor de vissen. Probeer daarom (natuurlijke) oorzaken van de algengroei weg te nemen, zo heeft u veel meer plezier van uw vijver en is deze binnen korte tijd weer algenvrij!

Uw vijver algenvrij laten maken, kosten en informatie

U kunt uw vijver natuurlijk ook algenvrij laten maken. De kosten hiervan kunt u snel achterhalen door via internet een aantal offertes op te vragen. Zorg er wel voor dat de werkzaamheden goed omschreven zijn zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde Informatie:
> Algen Bestrijden in de Tuin

Algen in de Vijver Bestrijden | Advies | Informatie | Kosten | Tips