Badkuip - Voorbeelden Informatie Prijs Voordelen en Nadelen


Wat onderscheidt een badkuip van een ander bad?

Van oudsher is een badkuip een ligbad of een zitbad die uit één soort materiaal gevormd is. In vroeger tijden was dit meestal een badkuip gemaakt van koper of zink. Meestal werd de badkuip letterlijk door een metaal bewerker of koperslager uit een plaats van dit materiaal gevormd en geslagen. Tegenwoordig zijn badkuipen ook in allerlei moderne kunststoffen te koop. Heel bijzonder is de badkuip van natuursteen die gevormd is door in een groot stuk natuurlijk gesteente een bad te hakken en slijpen. Een ander kenmerk van een badkuip is dat deze vaak vrijstaand
, geplaatst wordt en veelal op pootjes staat. Het is eigenlijk de oudste vorm van een bad dat we kennen.

Wat zijn de voordelen van een badkuip?

Een badkuip is een klassiek bad die een centrale plaats in de badkamer inneemt. Een belangrijk voordeel van een badkuip is dat deze meestal vrijstaand geplaatst wordt waardoor minder massief oogt dan een inbouwbad. Er is een zeer grote variëteit aan badkuipen te koop. Voorbeelden van de verschillende soorten badkuipen vind je aan de rechterzijde van deze pagina. Ook qua prijs is het mogelijk om een badkuip te vinden die voor vrijwel iedereen betaalbaar is.
  • Een badkuip oogt minder massief dan een inbouwbad.
  • Er is een groot aantal verschillende soorten badkuipen te koop.
  • In elke prijsklasse is een badkuip te koop, van een paar tientjes tot vele duizenden Euro's.
  • Je kunt een badkuip met een aantal extra voorzieningen ook in de slaapkamer plaatsen.
Zijn er ook nadelen aan een badkuip?

Veel nadelen zijn er niet aan een badkuip. Hooguit de nadelen die voor baden in het algemeen gelden. Een badkuip neemt meer plaats in de badkamer in. Dat kan in een kleine badkamer een nadeel zijn. Douche in een badkuip is vaak lastig omdat deze meestal een ronde vorm heeft. En een bad in een badkuip vraagt meer water en energie om het water te verwarmen dan dat er gemiddeld verbruikt wordt als je een couche neemt.
  • Douchen in een badkuip is meestal lastig door de ronde vorm van het bad.
  • Een badkuip neemt vrij veel ruimte in waardoor het in een kleine badkamer lastig is een badkuip te plaatsen.
  • Een badkuip vergt vrij veel water en energie bij intensief gebruik.
Wat is de prijs van een badkuip?

Een goedkoper badkuip kun je al kopen voor een bedrag van zo rond de € 100. En verder kan de prijs oplopen tot boven de €10.000 oplopen als je een heel bijzondere badkuip wilt kopen die met de hand is gemaakt van een bijzonder materiaal als koper of natuursteen. Een leuk alternatief is op zoek te gaan naar een oude en gebruikte badkuip en deze helemaal op te knappen en daarna een centrale plek in je badkamer of slaapkamer te geven.

Voorbeelden van badkuipen

Aan de rechterzijde van deze pagina vind je een aantal foto's van voorbeelden van verschillende soorten badkuipen. Er zijn heet wat verschillende soorten van een badkuip te koop. Vaak zit het verschil in de gebruikte materialen. Maar ook in stijl en ontwerp is er een grote verscheidenheid verkrijgbaar. Zelfs een badkuip met bubbelbad is tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Gerelateerde Informatie:
> Baden - Informatie Overzicht
> Duobad
> Hoekbad
> Ligbad

Trefwoorden: Badkuip | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Nadelen | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________