Bladluis Bestrijden in de Tuin


Bladluis Bestrijden! Voorkomen is Beter!

Waarom zou je bladluis bestrijden? Bladluizen voeden zich door plantensappen op te zuigen. Als er slechts een aantal luizen op één plant leven, kan het niet zoveel kwaad en hoef je nog niet over te gaan op het bestrijden van bladluis. Pas als er een grote hoeveelheid bladluizen zich gaan nestelen op de plant kan deze wel verzwakken en uiteindelijk dood gaan. Dus als u bladluis signaleert is het goed om de dit in de gaten te houden. Vaak is het weghalen van een paar takjes of een enkele plant al voldoende. Bladluizen bestrijden wordt wel noodzakelijk als het uit de hand loopt en al uw planten onder zitten. Een van de beste manieren om bladluis te bestrijden is zorgen voor zo veel mogelijk Lieveheersbeestjes.

Maatregelen om de tuin onaantrekkelijk voor bladluizen te maken

  • Bladluizen hebben een hekel aan sterk ruikende gewassen zoals lavendel en salie, maar ook knoflook. De kans is groot dat ook de planten die in de buurt staan vrijblijven van bladluis.
  • Bemest tuin en planten niet te vaak, want hier worden bladluizen door aangetrokken.
  • Zorg voor zo veel mogelijk lieveheersbeestjes in uw tuin. Lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijand van bladluis.
  • Besproei de planten met ruim water en veeg voorzichtig de bladluis van de bladeren en de steel.
  • Knip takjes en bladeren met bladluis af.
  • Verwijder een plant met bladluis als er slechts een is.

Heb je ondanks deze maatregelen toch te veel last van bladluis? Probeer dan de bladluizen met biologische middelen te bestrijden.

Video met advies en tips over hoe bladluis te herkennen en bestrijden

Soms kan het niet anders en moet u toch bestrijdingsmiddelen inzetten. Welke middelen je nodig hebt om bladluizen bestrijden hangt van uw situatie af. In deze video laat de bekende tv-tuinman Jurgen Smit je zien hoe bladluis herkent en deze met biologische bestrijdingsmiddelen kunt bestrijden.


Gerelateerde Informatie
- Lieveheersbeestjes in je Tuin Lokken
- Ongedierte in de Tuin Bestrijden »
- Drukspuit voor tuinonderhoud »

Bladluizen Bestrijden en Voorkomen | Advies Informatie en Tips