Blijf genieten van de tuin met een buitentraplift
Wist je dat het mogelijk is om op een buitentrap een traplift te laten monteren? Met enkele aanpassingen is de traplift bestand tegen het grillige Hollandse weer. Zo kun je ondanks de fysieke beperkingen toch blijven genieten van die heerlijke tuin.

Een riante steiger, grenzend aan het al even imposante grasveld. Het prachtige riviertje dat het plaatje helemaal compleet maakt. Het is zonde om geld uit te geven aan vakanties als je hier woont. Eén probleem: die steile trap naar de tuin toe vanuit het huis. Sinds lopen nauwelijks meer gaat, is de trap een bijna niet te nemen hindernis. Met kunst en vliegwerk kom je sporadisch nog op je geliefde plek aan het water. Een traplift voor buiten biedt uitkomst. Op naar die mooie zomer!

Galvaniseren

Een buitentraplift zorgt dat ook de buitentrap weer veilig toegankelijk is. Net als bij de modellen voor binnen, is een traplift voor buiten een echt maatwerkproduct. Veel binnenmodellen zijn ook geschikt voor buiten. In de fabriek wordt het buitenexemplaar weerbestendig gemaakt. Belangrijke onderdelen worden gegalvaniseerd. Galvaniseren is het met behulp van elektriciteit bedekken van een voorwerp met een laagje metaal. Met dat extra laagje is de traplift veel beter bestand tegen het typisch Hollandse klimaat. Het voorkomt roestvorming. Een weerbestendige, waterdichte hoes zorgt voor extra bescherming.

Op elke trap

In principe past op elke buitentrap een traplift. Aan ruimte is meestal geen gebrek. Er zijn buitentrapliften voor rechte trappen, maar ook voor trappen met bochten. Tijdens een thuisbezoek bepalen jullie samen met de adviseur wat de beste optie is. Vanwege de extra aanpassingen om ‘m weerbestendig te maken, ligt de prijs voor een buitentraplift vaak iets hoger dan de prijs voor een vergelijkbare binnentraplift.

Tweedehands of huren?

Aangezien een traplift veelal minimaal een jaar of twintig meegaat, krijgen veel exemplaren een tweede leven. Voor herplaatsing wordt een traplift gereviseerd in de fabriek. Slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen. Tweedehands trapliften zijn net zo veilig als nieuwe modellen. Een traplift huren behoort ook tot de mogelijkheden. Dat kan vooral aantrekkelijk zijn als je verwacht maar kort een traplift nodig te hebben.

Bijpassende tips en informatie
- Tuin en buitenleven >

________________________________________________________________________________________________