Cirkelmaaier


Wat is een cirkelmaaier?

De meestal electrisch aangedreven cirkelmaaimachine maait het gras met "messen' in de vorm van een propellor. Door het draaien van de propellor wordt het gras afgesneden. Er zijn diverse soorten machines verkrijgbaar op soepel draaiende zwenkwielen. Deze zijn over het algemeen zonder al te veel kracht te gebruiken. Een zeer bekende cirkelmaaier is al in de jaren zestig ontworpen en op de markt gebracht door FLYMO. Het bijzondere van deze machine is dat hij als het ware zweeft op een luchtkussen en hierdoor eenvoudig en zeer licht te gebruiken is. De cirkelmaaimachine is voor tuinen met een beperkte omvang omdat het grasreservoir vrij klein is en de stroomtoevoer het bereik beperkt. Voor op bezine aangedreven cirkelmaaiers geldt dit in mindere mate.

Voordelen van de Cirkelmaaier

Over het algemeen zijn cirkelmaaimachines goedkoop. De goedkopere zijn al te koop van € 50,- en de duurdere kosten zo'n € 300,- tot € 400,-. Over het algemeen maken ze vrij weinig lawaai en betreft het een techniek die al langer gebruikt wordt en zich in de praktijk bewezen heeft.

Nadelen van de Cirkelmaaier

Doordat de meeste cirkelmaaimachines electrisch worden aangedreven (met een snoer) is het bereik beperkt. Over het algemeen is de opvangbak voor het gemaaide grad vrij klein en moet meerdere keren tijdens een maaibeurt geleegd worden. Vooral machnies van kunststof zijn vrij kwetsbaar. De op benzie aangedreven cirkelmaaiers hebben meestal een grpter reservoir en een beter bereik.

Gerelateerde Informatie
- Grasmaaiers Overzicht Informatie »
- Gazon en Gras Overzicht Informatie »
- Handmaaier Informatie en Aanbiedingen »
- Tuingereedschap Overzicht Informatie »

Cirkelmaaier | Cirkelmaaimachine | Advies | Informatie | Kopen