Daktuin Aanleggen


Wat is een daktuin of dakterras?

De daktuin kent een traditie van vele duizenden jaren. Al in de oudheid, bij zowel de Egyptenaren als de Grieken en Romeinen, waren daktuinen een bekend verschijnsel. Maar ook buiten Europa werden daktuinen gerealiseerd. In het huidige tijdsgewricht waarin ruimtegebrek, overbevolking en klimaatsverandering voorkomen, wordt de daktuin weer steeds vaker een mogelijkheid.

Voordelen van een daktuin

Naast dat u met een daktuin optimaal geniet van uw dak, zijn er ook nog een aantal andere voordelen die u zeker mee moet nemen in uw beslissing.
  • Een daktuin zorgt voor isolatie: in de winter dringt kou minder door in uw woning.
  • Uw dakbedekking gaat langer mee en vergt minder onderhoud!
  • Tijdens de zomer zal het binnen koeler zijn, doordat uw dak niet meer vol in de zon staat.

Een kleine daktuin

Heeft u slechts een kleine ruimte op het dak? Dan kan er gekozen worden voor een zogenaamde verticale daktuin. Hierbij worden de muren of hekken van de daktuin bekleed met beplanting. Zo heeft u toch een eigen stukje groen in de stad!

Moestuin op balkon of dakterras

Voor het telen van groenten en fruit heeft u geen grote tuin nodig. Ook op een balkon of dakterras kunt u een eigen moestuin beginnen. Klik hier voor meer informatie »

Wilt u een (kleine) daktuin laten aanleggen?

Het is verstandig om altijd contact op te nemen met een professioneel bedrijf. Deze kan u adviseren of een daktuin haalbaar is door onder andere de draagkracht van het dak te berekenen. Via onderstaande bedrijven kunt u meer informatie en eventueel vrijblijvende offertes aanvragen.


Gerelateerde Informatie
- Balkon en Dakterras Informatie Overzicht »
- Bouwvergunning voor Op- en Aanbouw Informatie »
- Zonnezeil - Informatie en Aanbiedingen »

Daktuin Aanleggen | Ideeėn | Informatie | Maken | Ontwerpen