De laatste details van je buitenzwembad: de zwembad tegels
Als je een buitenzwembad laat aanleggen dan wil je dat natuurlijk goed doen en ervoor zorgen dat het complete plaatje klopt. Zwembad tegels zijn dus een belangrijk onderdeel, ze bepalen de uitstraling en sfeer van je tuin. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden dan enkel tegels, denk hierbij aan een zwembad vlonder. Benieuwd waar je op moet letten en op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder.

Duurzame tegels

De afwerking van je buitenzwembad is natuurlijk belangrijk. Het zijn de laatste details. Door zwembad tegels rondom je zwembad te plaatsen creëer je niet alleen een luxe uitstraling, maar het heeft ook een praktische functie. Het is wel belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de tegels, je kunt niet zomaar iedere tegel plaatsen. Veiligheid staat voorop. Houd er rekening mee dat je tegels slipbestendig zijn en duurzaam. Duurzame tegels zijn bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij aan vorst, water en chemicaliën. Bovendien verkleurt een goede duurzame tegel niet.

Keramische zwembad tegels

Welke materialen zijn geschikt als zwembad tegels? Keramiek en beton worden niet glad, wel zo veilig voor je zwembad. Bovendien zijn keramische tegels in allerlei kleuren en patronen beschikbaar. Hetzelfde geld voor betontegels, ze hebben een stroef oppervlakte en in bijna iedere kleur te vinden. Zo kun je een goede keuze maken die past bij jouw wensen en uitstraling van je tuin. Naast keramiek en beton zijn er ook nog andere materialen die gebruikt worden als zwembadterras: travertin of steen.

Zwembad vlonder

Er zijn veel meer mogelijkheden dan enkel zwembad tegels, zo kun je ook een vlonder plaatsen rondom je zwembad. Bij een vlonder denk je wellicht meteen aan echt hout of bamboe, maar er zijn tegenwoordig ook heel veel duurzame alternatieven met houtlook. Bijvoorbeeld kunststof planken met een natuurlijke uitstraling die nauwelijks van echt hout zijn te onderscheiden. Het voordeel van een kunststof plank is dat deze minder onderhoud nodig heeft dan echte houten planken. Ze bieden vaak meer grip en zijn bestand tegen schimmel en verkleuring.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek The Art of Living voor meer woon- en tuininspiratie.

Bijpassende informatie en advies
- Zwembad in de tuin

________________________________________________________________________________________________