De leukste manieren om je balkon te versieren
Kijk je al tijden uit op een saai balkon, maar weet je niet goed wat je er mee aan moet? In tegenstelling tot bij een tuin heb je met een balkon maar beperkt de ruimte, wat het lastig maakt om er iets leuks van te maken. Hoewel het dus een uitdaging is, is het zeker niet onmogelijk! Kies via Zadenkopenonline een aantal zaden uit en decoreer je balkon met plantenbakken. We zetten een aantal goede tips op een rij om de perfecte balkontuin te creëren.

Bloemen planten

Je kunt je balkon opfleuren door het plaatsen van een aantal bloempotten! Zo wordt je uitzicht een stuk vrolijker. Er zijn een heleboel bloemensoorten die hiervoor geschikt zijn, waaronder margrieten, begonia's, lavendel en cactussen. Zelfs als je balkon weinig zonlicht ontvangt, kun je nog steeds genieten van mooie bloemen. Hortensia's en camelia's groeien namelijk ook goed in de schaduw. Begonia's en viooltjes zijn daarentegen een goede keuze voor plekken met halfschaduw. Kies de planten die passen bij jouw balkon en geniet van de kleuren die ze uitstralen.

Gewassen verbouwen

Houd je meer van gewassen dan van bloemen? In dat geval kun je je balkon gebruiken om je eigen moestuintje te beginnen. Je hebt misschien niet zo veel ruimte als met een tuin, maar toch is het mogelijk om een aantal dingen te verbouwen op je balkon. Heb je veel zonlicht? Dan kun je kiezen voor allerlei zuidelijke planten, bijvoorbeeld basilicum, tijm, oregano of rozemarijn. Ook fruit is erg geschikt om te verbouwen, denk bijvoorbeeld aan aardbeien. Heb je weinig zonlicht op je balkon? Dan kun je beter kiezen voor gewassen als bieslook of tuinkers.

Gebruik de ruimte efficiënt

Aangezien je met een balkon niet veel ruimte hebt, is het belangrijk om de ruimte die je wel hebt optimaal te benutten. Zet dus niet alle planten lukraak neer zodat er geen plek meer overblijft om te lopen, maar kies bijvoorbeeld voor hangplanten of schaf een wand aan waaraan je verschillende plantenbakken kunt ophangen. Op deze manier kun je allerlei verschillende soorten biologische zaden aanschaffen en verander je je balkon in een oase, zonder dat het te veel ruimte inneemt.

Hoe verzorg je balkonplanten?

Wanneer je een moestuintje op je balkon hebt, is het handig om je goed in te lezen in de verzorging van de planten. Het verzorgen van bloemen en planten op een balkon is anders dan bij een moestuin, dus zoek uit wat je planten nodig hebben. In de meeste gevallen kun je de planten gewoon in één keer water geven, maar bij warm weer kun je tussendoor ook even wachten, zodat je zeker weet dat het water niet te snel verdampt. Geef je planten bij warm weer ook geen water op het heetste moment van de dag, want naast het feit dat het water snel verdampt, kunnen de bladeren ook verbranden. ’s Avonds heb je het risico dat het vocht juist niet goed verdampt, dus geef je planten bij voorkeur in de ochtend water.

Bijpassende tips en ideeën
- Balkon en dakterras

________________________________________________________________________________________________